Çayın ve kahvenin yanına hazırlayabileceğiniz muhteşem lezzet, fıstıklı kurabiye. Sizler için tam ölçüsüyle anlattığımız, mis gibi kokusu ve tadıyla unutulmayacak kolaylıkla ve az malzemeyle yapabileceğiniz fıstıklı kurabiye nasıl yapılır? Fıstıklı kurabiyenin malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İşte tarifimizin bütün detayları sizlerle...
Fıstıklı kurabiye tarifi için malzemeler
- 160 Gram Toz Şeker
- 150 Gram Tereyağı
- 200 Gram Un
- 130 Gram İrmik
- 120 Gram Toz Fıstık
- Süsleme Malzemeleri
- Arzu Edilen Kadar File Fıstık
Fıstıklı kurabiye yapılışı
Toz şeker ve tereyağını mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Un ve irmiği ilave edip yaklaşık 20 dakika hamuru yoğurun. Boz fıstığı ilave edip hamur malzemelerini toparlayıp bir araya getirin. Strece sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Fırınınızı önceden 100 derecede ve fanlı programda ısıtın.
Hamurdan dondurma kepçesiyle porsiyonlar alıp pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine file fıstık yerleştirip hafifçe bastırın. Fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Fırından alıp soğuturken dikkatli olun, kırılgan olabilirler. Soğudukça sertleşecekler.
Fıstıklı kurabiye kaç dakikada hazırlanır ve pişer?
15 dakikada hazırladığınız hamuru top top haline getirip 30 dakika pişirin. Piştikten sonra 30 dakikada dinlendirin.
Fıstıklı kurabiye kalorisi ne kadar?
- Bir orta boy fıstıklı kurabiyenin kalorisi 480,8.