|

incirlik resti

Başbakan Binali Yıldırım İncirlik başta olmak üzere gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:58 - 7/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
incirlik resti
incirlik resti

AK Parti Grup Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Meclis grup toplantısında, Körfez krizi ve İncirlik başta olmak üzere gündeme ilişkin mesajlar verdi. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Suriye, Irak, Yemen, Libya krizleri bitmeden önümüzde Körfez’de yeni bir kriz meydana çıktı. Körfez İşbirliği Konseyi’nin bazı ülkeleri, Katar ile diplomatik ilişkilerini kesme ve bu ülkeye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı. Bu gelişmeyi Türkiye olarak üzüntüyle karşılıyoruz. Bölgemizin barış ve istikrara ihtiyacı olduğu dönemde stratejik işbirliğimiz olan Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin aralarında yaşanan sorunlara diyalogla, sükunetle çözüm üretmelerini temenni ediyoruz.

AKTİF TUTUMUMUZ SÜRECEK

Bu meselenin çözümü için Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, hükümetimiz, ilgili ülkeler nezdinde ve diğer ülkeler nezdinde diplomatik temasları başlatmış bulunuyoruz. Beklentimiz, bu ülkelerin aralarındaki meseleyi müzakere ve iletişim yoluyla tatlıya bağlamalarıdır. Dostane bir diyalogun geliştirilmesi için aktif tutumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz. Devletler arası ilişkiler asılsız haberler yüzünden yara almamalıdır. (Almanya’nın İncirlik Üssü’nden ayrılma kararı) Herhangi bir karar yok bizim tarafımızdan alınan, nasıl isterlerse yapsınlar.

Kıdeme halel getirmeyiz

Kıdem tazminatına ilişkin çalışmaya değinen Yıldırım, “Muhalefetin sırtında yumurta küfesi yok. İstediğini istediği yerde söyleyebiliyor. Dünkü konuşmasında diyor ki kıdem tazminatını kaldırıp işçinin geleceğini karartacaklar. Çalışma hayatının iyileştirmesi için her türlü tedbiri akan iktidar AK Parti iktidarıdır. Alacağımız kararları olgunlaştırmadan önce taraflarla bir araya geleceğiz. Uzlaşma ortak nokta bulma yolunu sürdüreceğiz. Buradan açıkça söylüyorum çalışanların hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil” dedi.


#Binali Yıldırım
#İncirlik
7 yıl önce