|

Turizmcilerden UBER’e vergi eleştirisi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Engin Şahin, UBER’in vergisini ödeyen bir kurum olarak Türkiye’de faaliyet göstermesi halinde buna itiraz etmeyeceklerini belirterek, “Şu anda hem mali anlamda çok sağlıklı değil hem de Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğünün belgelerini almadan hareket ediyorlar. Bu sıkıntılı bir durum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/06/2018 Pazar
Güncelleme: 01:35 - 17/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Türkiye'de UBER yasaklanmıştı
Türkiye'de UBER yasaklanmıştı

Şahin, yaptığı açıklamada, UBER uygulamasının avantajlarının yanı sıra dezavantajlarının da bulunduğunu, özellikle mevcut taksilerle karşılaştırıldığında UBER araçlarının çok daha kaliteli olduğunu söyledi.

TAKSİDEN DAHA KONFORLU

Pek çok taksicinin devletin sağladığı vergi kolaylıklarına karşın araçlarını yenilemediğini anlatan Şahin, “Bir turist ve yolcu olarak eski bir taksiye binmek yerine daha yeni bir araca sahip, kravat takmış bir şoförle seyahat etmeyi tercih ederim” diye konuştu. Şahin, UBER’in sağladığı avantajlara rağmen Türkiye’deki sisteme uygun şekilde çalışması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: ”Hem mali açıdan faturalı hem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının karayolu taşımacılığı kriterleri açısından kanunlara uygun çalışmaları gerekiyor”

#TÜRSAB
#Engin Şahin
#UBER
6 yıl önce