|

Moody's: Türk şirketlerinin likiditesi güçlü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türk şirketlerinin 2018 görünümünün negatif olduğunu belirtirken, Türk şirketlerinin likiditelerinin ise güçlü olduğuna vurgu yapıldı.

Yeni Şafak
13:54 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:06 - 13/12/2017 Çarşamba
AA
Moody's'ten Türk şirketlerine övgü
Moody's'ten Türk şirketlerine övgü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi'nde (GCC) faaliyet gösteren finans dışı şirketler için 2018 görünümünün "durağan", Türkiye ve Güney Afrika şirketleri için ise "negatif" olduğunu bildirdi.

Moody’s'ten yapılan açıklamada, yükselen petrol fiyatları ve devam eden kamu yatırımlarının GCC'de faaliyet gösteren finans dışı şirketlerin 2018'e ilişkin "durağan" görünümünü destekleyeceği kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye ve Güney Afrika’daki şirketler için gelecek yıla ilişkin görünümün ise "negatif" olduğu belirtildi.

TÜRK ŞİRKETLERİ GÜÇLÜ

Türkiye’deki şirketlerin büyüme hızının, bu yıl boyunca uygulanan akomodatif mali politikaların sona ermesinin ardından 2018'de ılımlı miktarda azalabileceği kaydedilen açıklamada, "Buna rağmen değerlendirilen Türk şirketlerinin çoğunun sağlıklı bilançoları, güçlü likiditeleri, piyasalarında lider pozisyonları, zorlu ortamlarda iyi faaliyet geçmişleri var." denildi.

TÜRK ŞİRKETLERİ FIRSAT KOLLAYACAK

Açıklamada, gelecek dönemde ihracat odaklı imalat yapan Türk şirketlerinin Avrupa’da ekonomik büyümenin artmasıyla birlikte yeni ihracat fırsatları arayışında olacağı belirtilerek, turizm, konaklama ve havacılık gibi sektörlerin, güvenliğe ilişkin ortamın iyileşmesinden olumlu yönde etkilenmesinin beklendiği ancak faaliyet ortamındaki oynaklığını devam edebileceği bildirildi.

#derecelendirme
#Londra
#MOODY'S
#türkiye
6 yıl önce