|

İhracatçıya pasaport artık daha kolay

İhracatçılara tanınan hususi damgalı pasaport almanın şartları değişti. Bir yıl ihracat yapma şartı kaldırılarak, son üç yılda yapılan ihracatın ortalaması alınacak.

Haluk Karakaya
04:00 - 4/11/2018 Pazar
Güncelleme: 00:52 - 4/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Hususi damgalı pasaport uygulanması şartında düzenleme yapıldı
Hususi damgalı pasaport uygulanması şartında düzenleme yapıldı

Bu kapsamda yapılan yeni düzenleme ile hususi pasaport şartları kolaylaşırken, ihracatçının uluslararası alandaki ticaretine önemli ölçüde destek olundu.

SON ÜÇ YIL DEĞERLENDİRİLECEK

İhracat yapan kişilere yönelik yurt dışı çıkışlarında rahat seyahat edebilmesi için uygulanan hususi damgalı pasaport uygulanması şartında düzenleme yapıldı. Daha önce ihracatçıların hususi damgalı pasaport alabilmesi için her yıl ihracat yapma şartı aranıyordu. Yapılan düzenleme ile son üç yılda yapılan toplam ihracat tutarının ortalaması alınacak. Bu ortalamanın yeterli olması halinde firma yetkilileri yeşil pasaport alabilecek.

YERLİ TİCARETE KATKI SAĞLANDI

2017'nin Mart'ında başlayan uygulamaya ilgi büyük oldu. Uygulama kapsamında ihracat yapan firma yetkilileri bugüne kadar 7 bin 294 hususi damgalı pasaport aldı. Böylelikle uluslararası alanda Türk firmalarına daha rahat şekilde ticaret imkanı tanındı.

#İhracata
#Pasaport
6 yıl önce