|

Hazine'den rekor tahvil satışı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, "Hazine finansman programı çerçevesinde, uluslararası sermaye piyasalarında dün 2 milyar dolartutarında 5 yıl vadeli bir tahvil ihracı gerçekleştirilmiştir" açıklaması yapıldı.

Yeni Şafak
09:12 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:10 - 17/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

Hazine Finansman Programı çerçevesinde, uluslararası sermaye piyasalarında dün 2 milyar dolar tutarında 5 yıl vadeli bir tahvil ihracı gerçekleştirildi. Tahvilin getiri oranı %7,5, kupon oranı %7,25 olarak gerçekleşti. İhraca yatırımcılardan 6 milyar doların üzerinde talep geldi.

250'den fazla yatırımcı talip oldu

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "23 Aralık 2023 vadeli tahvilin kupon oranı yüzde 7.25, yatırımcıya getirisi ise yüzde 7.50 olmuştur. Tahvile toplamda 250'den fazla yatırımcı, ihraç tutarının üç katından fazla talep göstermiştir. Tahvilin yüzde 60'ı ABD, yüzde 23'i İngiltere, yüzde 11'i diğer Avrupa ülkeleri, yüzde 5'i Türkiye, ve yüzde 1'i diğer ülkelerdeki yatırımcılara satılmıştır" denildi.

  • Açıklamaya göre ilgili tutar Hazine hesaplarına 23 Ekim'de geçecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gerçekleşen ihaleye ilişkin “Türkiye’nin sağlam iktisadi temellerinin, dış şoklara karşı dayanıklılığının, hayata geçirdiğimiz politika ve tedbirlerin etkilerinin yatırımcılar tarafından son derece olumlu karşılandığını net bir şekilde yansıtmıştır” ifadelerini kullandı.

Albayrak şöyle devam etti:

"Küresel finans sistemindeki dalgalanmaların bu denli yüksek olduğu bir dönemde ihraç tutarının 3 katından fazla gerçekleşen bu talep, piyasaların ve yatırımcıların ülkemizin sağlam ekonomik ve finansal göstergelerine duyduğu güvenin bir göstergesi olması açısından oldukça önemlidir. Atılan adımların ve Yeni Ekonomi Programımızın, küresel finans çevrelerince ne kadar güçlü karşılık bulduğunu ortaya koymuştur.

İhalenin sonucu, uzun zamandır uluslararası yatırımcılarla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde vurguladığımız Türkiye’nin iktisadi temellerinin sağlamlığının, dış şoklara karşı dayanıklılığının ve hayata geçirdiğimiz tedbirlerin başarısının yatırımcılar tarafından teyit edildiğini net bir şekilde yansıtmıştır.

Yeni Ekonomi Programımız kapsamında ortaya koyduğumuz hedeflere ulaştıkça, stratejilerimizi ve politikalarımızı hayata geçirdikçe, Türkiye’ye küresel piyasalarda duyulan güven daha da artacak, makroekonomik göstergelerimiz çok daha iyi seviyelere ulaşacaktır.

Enflasyon ile mücadele başta olmak üzere, Yeni Ekonomi Programımızın temel alanları olan bütçe disiplini, ekonomik dengelenme, ihracata ve teknoloji üretimine dayalı büyüme için politikalarımızı adım adım hayata geçireceğiz.''

#Hazine ve Maliye Bakanlığı
#Tahvil
#Berat Albayrak
5 yıl önce
default-profile-img