|

Berat Albayrak'tan enflasyon ve faiz açıklaması

İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenen 'Türkiye 2023 Zirvesi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türk ekonomisinin yapısal adımlarla enflasyon ve faiz prangasından kurtulacağına dikkat çekerken, ekim ayında ihracatta yeni bir rekorun kırılabileceğinin de sinyalini verdi.

Yeni Şafak
10:53 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:22 - 15/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Türkiye 2023 Zirvesi'nde konuştu. Enflasyon ve faiz konusunda çok net mesajlşar veren Bakan Albayrak, Türkiye'nin 2023 hedefinin ise hayal olmadığını söyledi.


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Enflasyonla mücadele programının meyvesini yakında toplamaya başlayacağız. Yapısal adımlarla desteklediğimiz bu sürecin sonunda enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimizi adım adım kurtardığımızı hepimiz göreceğiz.

Enflasyon düşüşe geçecek

Logoya sahip çıkan mücadeleye destek veren herkesi ayrı ayrı destekliyorum. Enflasyonla mücadelede önce ekim ayı rakamları ile birlikte sonrasında ise aşağı yönünü sürdürerek devam edeceğiz.

2023 hedefi hayal değil

Türkiye'nin 2023 hedefi hayali bir hedef değil vizyonel bir hedeftir. Kurdaki volatilitenin önüne geçilmesi ile birlikte aşağı yönlü seyir kendisini göstermeye başladı, bu sürecin daha da güçlenerek gerçekleşeceğinden hiçbir insanımızın şüphesi olmasın.

Güven artıyor

Son dönemdeki spekülatif ataklarla başka bir ülke karşı karşıya kalsaydı çok büyük bir kriz yaşardı. Yatırımcıların Türkiye'ye olan güveni giderek artıyor.

Ekimde rekor gelebilir

Ekonomide özellikle son dönemdeki dış ticaret rakamlarına bakıldığında dengelemenin başladığını görmeye hepimizi şahit olduk. Dengeleme süreci arzu ettiğimiz seviyeden daha iyi gidiyor. Enflasyon, kur ve faiz açısından kötü bir dönemi geride bıraktık. Ekim ayı rakamlarına ilişkin gelen sinyallere bakıldığından yeni bir rekorun geleceğine inanıyoruz.

  • Hal Yasası ile birlikte komisyonculuk tarihe karışacak.
Ağustos ayında yaşanan süreç Türk ekonomisinin yaşadığı en büyük ekonomik saldırıdır.

#Berat Albayrak
#Enflasyon
#Faiz
#Dolar
6 yıl önce