|

Ağbal: Zeytin Dalı Harekatı ekonomiyi olumlu etkiler

Maliye Bakanı Naci Ağbal Anadolu Ajansı Editör Masası'nda yaptığı konuşmasında Afrin Operasyonu'na değindi. Bakan Ağbal Zeytin Dalı Harekatı'nın ekonomiye etkisi ile ilgili olumsuz bir etki getirmesinin mümkün olmadığını aksine 2018'de ekonomiye yönelik beklentileri olumlu etkileyeceğini söyledi.

Yeni Şafak
11:31 - 24/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:46 - 24/01/2018 Çarşamba
Diğer
​Maliye Bakanı Naci Ağbal
​Maliye Bakanı Naci Ağbal

Maliye Bakanı Naci Ağbal Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Bakan Ağbal, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik olarak şunları söyledi:

"Ekonomi üzerinde olumsuz bir etki getirmesi mümkün değil. Amaçlarına ulaşacak şekilde ilerliyor.2018'de ekonomiye yönelik beklentileri olumlu etkileyecek. Suriye'deki istikrarsızlıklar, jeopolitik gerginlikler ekonomiyle ilgili beklentileri olumsuz etkileyebiliyor. Türkiye'nin kararlı şekilde bu operasyonu yapıyor olması, herkesin beklediği şekilde başarıyla sonuçlanacak olması, beklentinin bu yönde olması, ekonomiye bu kanaldan gelecek riskleri ortadan kaldırıyor."

İşte Bakan Ağbal'ın açıklamasında öne çıkan satır başları:

- 2018 başında dış finansman koşulları destekleyici.

- 2017 dördüncü çeyrekte yavaşlama beklentisi olsa da ekonomi güçlü büyüme trendini devam ettiriyor.

- 2018'de ekonomi güçlü büyüme performansını devam ettirecek.

-
Birçok sektörde kapasite kullanım oranları sınırlara gelmiş durumda, kurulu kapasiteyi büyütecek teşvikler vermemiz gerek.

- 2018'de yatırımların daha güçlü seyredeceğini düşünüyoruz.

- 2018'de yatırımda makine teçhizat harcamalarını destekleyecek düzenlemeler yapmamız gerek, hazırlıklarımızı tamamladık.

- Özel tüketimde 2018'de yakalanan ivmenin devam edeceğini düşünüyoruz.


#Afrin Operasyonu
#Naci Ağbal
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce