|

Elektrikli araçta makas daralıyor

LeasePlan, Otomobil Maliyet Endeksi Avrupa otomobil pazarında elektrikli araçların rekabet açısından dizel ve benzinli araçlarla arasındaki makası hızla kapattığını ortaya koydu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:17 - 4/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İtalya’nın elektrikli araç kullanmak için en pahalı Avrupa ülkesi olması dikkatleri çekti
İtalya’nın elektrikli araç kullanmak için en pahalı Avrupa ülkesi olması dikkatleri çekti

Buna göre, elektrikli araçların Norveç ve Hollanda’da dizel veya benzinli araçlardan daha ucuz hale geldiği görülürken, İtalya’nın elektrikli araç kullanmak için en pahalı Avrupa ülkesi olması dikkatleri çekti.

Avrupa’da bir otomobile toplam sahip olma maliyetinin aylık ortalama 616 avro olarak ortaya koyulduğu raporda, elektrikli araca sahip olmanın maliyetinin ise ortalama 819 avro olduğu ifade ediliyor. LeasePlan raporunda ayrıca, Türkiye’de benzinli bir otomobile sahip olmanın aylık maliyetinin 492 avro, dizel bir otomobile sahip olmanın aylık maliyetinin ise 519 avro olması dikkatleri çeken sonuçlar arasında bulunuyor.

VERGİ VE ALTYAPI DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Otomobil Maliyet Endeksi’nin ortaya koyduğu sonuçları değerlendiren LeasePlan Türkiye Genel Müdürü Türkay Oktay, “İyi haber şu ki, elektrikli araçlar şu anda farklı Avrupa ülkelerinde sürücüler için uygun maliyetli seçenekler olarak öne çıkıyor. Elektrikli araçların daha ulaşılabilir ve etkin bir alternatif olabilmesi için kanun koyucuların vereceği vergi ve şarj alt yapısı destekleri çok önemli” ifadelerini kullandı.

#LeasePlan
#Türkay Oktay
#Avrupa
6 yıl önce