|

Dizel yasağını ilk uygulayan şehir

Dizel yasağının ilk uygulaması Almanya'nın Hamburg şehrinde kısmı olarak başladı. Şehirde araç geçişinin yoğun olduğu iki ana yolda eski model dizel araç kullanımı tamamen yasaklandı. Yasağa uymayan binek otomobiller için 25 euro, kamyonlar için 75 euro ceza kesilebilecek.

Yeni Şafak
16:29 - 31/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:29 - 31/05/2018 Perşembe
Diğer
Almanya dizel yasağı
Almanya dizel yasağı

Federal Mahkeme kararıyla, hava kirliliğinin önlenebilmesi amacıyla Almanya'daki eyalet ve şehir yönetimlerine dizel araçları yasaklayabilmesinin önünü açmasının ardından Hamburg yasağı ilk başlatan şehir oldu.

Alman yönetimleri şehirlerdeki elektrikli otobüs hatlarını, raylı sistemleri ve bisiklet yollarını da bu doğrultuda geliştirmek için projeler hazırlıyor.

EURO 6 STANDARDINA SAHİP OLMAYAN GEÇEMEYECEK

Habertürk'ün haberine göre; Hamburg'da uygulanan yasak gereğince euro 6 standardına sahip olmayan dizel otomobil, SUV, ticari araç, pikap ve kamyonlar şehrin kuzeybatısındaki ana arterler Max-Brauer-Allee ve Stresemann caddelerinin 580 metre ve 1.6 kilometrelik bölümlerinden geçemeyecek.

TABELALAR ASILDI, CEZALAR BELLİ OLDU

Yasağa uymayan binek otomobiller için 25 euro, kamyonlar için 75 euro ceza kesilebilecek.
Bu iki caddeyi kullanamayacak vatandaş ve şehir sakinleri için bazı istisnalar yapılarak alternatif yollar da belirlendi.

İlk aşamada ise polis rastgele çevirmeler yaparak gerektiği takdirde uyarılarda bulunacak. Cezalar bir geçiş sürecinden sonra tamamen uygulanmaya başlanacak.

#​​Dizel
#Almanya
#Hamburg
6 yıl önce