|

Dijital taksi yola çıkıyor

Dünyada ilk defa taksimetreyi içine alarak, mobil uygulamaları tablete uyarlayan Taxi 7x24 platformu, Turkcell’in 4.5G altyapısını kullanarak yola çıkıyor. Platform, hem şoförler hem de müşterilere dijital yolculuğun keyfini yaşatacak. Tek merkezden kontrol edilebilecek araçlarda dijital hale gelen taksimetreler de sıra beklemeden kolayca uzaktan güncellenebilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:45 - 31/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Taxi 7x24 platformu, Turkcell’in 4.5G altyapısını kullanarak yola çıkıyor.
Taxi 7x24 platformu, Turkcell’in 4.5G altyapısını kullanarak yola çıkıyor.

Dünyada ilk defa taksimetreyi içine alarak, mobil uygulamaları tablete uyarlayan Taxi 7x24 platformu, Turkcell’in 4.5G altyapısı ve uygulamalarını da kullanarak hem şoförler hem de müşterilere dijital yolculuğun keyfini yaşatacak. Turkcell'in dün gerçekleştirdiği lansmanda yapılan değerlendirmelere göre, TETAŞ Elektronik’in yeni nesil taksi platformu Taxi 7x24, mobil iletişim, içerik ve ödeme altyapısı için Turkcell ile işbirliğine giderek taksileri dijital hale getiriyor.


TABLETLİ YOLCULUK DÖNEMİ

Sistem için her taksinin içine biri yolcu kullanımında olmak üzere iki adet tablet yerleştirilecek. Bu tabletler sayesinde şoförler, taksi çağrılarını kolayca alabilecek, gidecekleri yeri navigasyon üzerinden rahatlıkla bulabilecek. Müşteriler ise tablet üzerinden internete girecek, kendilerine sunulan içeriklerle keyifli yolculuğun tadını çıkaracak.

TÜRKİYE'DE DE BİR İLK

Taxi 7x24 projesi ile ilgili bilgi verenTurkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, platformun Türkiye’de bir ilk olduğunu ve yolculuklarda dijital dönemi başlattığını kaydetti. Erkan şu ifadeleri kullandı, "Dünyanın ilk dijital operatörü olarak bu alanda edindiğimiz tecrübelerimizi hemen her sektörle paylaşmaya ve ülkemize değer katmaya devam ediyoruz. Yaptığımız bu işbirliğiyle şimdi de taksileri dijital hale getiriyoruz. Bu anlaşmanın aynı zamanda müşterilerimizin bir gününde yer alan 1440 dakikada dijital servislerimizle daha fazla yer alma hedefimize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

  • BiP’le çağır Paycell ile öde
  • Tamamen yerli olan 7x24 platformunda taksi çağırma ve ödeme sistemleri de yerli olacak. Sisteme entegre hale getirilen BiP uygulaması ile yolcular taksi beklemek zorunda kalmayacak. Yerli ödeme sistemi Paycell sayesinde de yolcular isterse taksi ücretini Turkcell hattı üzerinden ödeyebilecek ve bunu ay sonunda gelen faturasında görecek. Ayrıca kredi kartı üzerinden yapılacak ödemelerde de Paycell altyapısı kullanılacak. Müşteri alışverişini de yolculuk sırasında yapabilecek, mağazadaki herhangi bir ürünü Paycell altyapısı sayesinde zaman kaybetmeden tabletten satın alabilecek.

SEKTÖRDE YENİ BİR DÖNÜŞÜM

Tetaş Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin İncekara taksi sektöründe dijital dönüşüm ihtiyacının yüksek olduğunu söyledi. İncekara, "İhtiyaca cevap verilmediği için bu alanda arayışlar ve yeni oyuncular ortaya çıkıyor. Taxi 7x24 tüm bunlar göz önüne alınarak geliştirildi ve Tetaş’ın 25 yıllık global tecrübesi ile tasarlandı. Proje dünyada bir ilke liderlik edecek en ileri teknolojilerle hayata geçirildi” bilgisini verdi.

#Dijital Taksi
#Ulaşım
6 yıl önce