|

Türkiye'nin de talip olduğu dev banka bu yıl kurulabilir

Türkiye, Endonezya ve İslam Kalkınma Bankası tarafından kurulması planlanan küresel faizsiz finans sistemine likidite sağlayacak Megabank'ın kuruluş tarihiyle ilgili ilk sinyaller geldi. İKB Sözcüsü Abdul-Hakim Elwaer ''2018'de bir şeyler olabilir'' şeklinde açıklamada bulundu.

Yeni Şafak
16:24 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:42 - 2/04/2018 Pazartesi
AA
​Megabank bu yıl kurulabilir
​Megabank bu yıl kurulabilir

İslam Kalkınma Bankası (İKB) Sözcüsü Abdul-Hakim Elwaer, Türkiye, Endonezya ve İKB'nin üçlü olarak geliştireceği "Megabank"ın kurulması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “2018'de bir şeyler göreceğimiz konusunda çok iyimseriz.” dedi.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Tunus’ta yapılan İKB 43. Genel Kurulu’nda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Elwaer, söz konusu bankanın kurulması konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

2018'DE İLK ADIM ATILABİLİR

Megabank'ın kurulmasının uzun zaman almasının normal olduğunu belirten Elwaer, “Megabank gibi kritik bir kararda, ülkeler konuya ilgisini ifade ediyorlar. Bizim de bu konuda diyaloğa sahip olmamız gerekiyor.
Her ülkeden bu konuyla ilgisi olan liderleri bir araya getirdik. Görüşmeler devam ediyor. 2018'de bir şeyler göreceğimiz konusunda çok iyimseriz
." diye konuştu.

Elwaer, İKB'nin, faaliyetlerini merkez yerine üye ülkelerden yerel düzeyde yönetmeye odaklandığını belirterek, böylece üye ülkelerin kalkınma sorunlarına daha hızlı çözüm bulma konusunda yardımcı olacaklarını kaydetti.

TÜRKİYE DE TALİP OLDU

Endonezya'nın da talip olduğu dev banka ile ilgili Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ''Küresel faizsiz finans sistemine likidite sağlayacak, yine faizsiz bir çerçevede altyapı yatırımlarına kaynak oluşturacak
küresel bir banka olacak olan Megabank'ın Türkiye'de kurulması için çaba sarf ediyoruz
'' demişti.

#​Megabank
#Türkiye
#Endonezya
#İslam Kalkınma Bankası
#İKB
6 yıl önce