|

Şirketleri rahatlatacak adımlar geliyor

Dövizdeki hareketliliğe karşı gereken tüm tedbirlerin alındığını açıklayan Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak bankalar ve özel sektörün sonuna kadar yanında oldukları mesajını verdi. Bakan Albayrak konuşmasının devamında doların güvenilirliğini yitirdiğine de dikkati çekerken şirketleri rahatlatacak adımların da atılacağını söyledi.

Yeni Şafak
16:50 - 14/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak
Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, SETA'nın düzenlediği "Kuruluşundan Bugüne AK Parti Sempozyumu"nda, "AK Parti Döneminde Türkiye'de Ekonomik Büyüme ve Kalkınma" konulu oturumda konuştu.

Bakan Berat Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Gereken tedbirleri aldık, almaya devam edeceğiz'

Merkez Bankamız ve BDDK piyasalardaki baskıyı azaltmak için gerekli tüm tedbirleri aldı.

Serbest piyasa kuralları çerçevesinde kalarak gereken tüm piyasa araçlarını devreye sokarak adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.
Bankacılık ve özel sektörümüzün yanındayız. Türk bankacılık sektörü güçlü, sermaye yeterlilik rasyosu yasal sınırın üzerinde.

Şirketleri rahatlatacak adımlar geliyor

Firmaları daha da rahatlatacak adımları atacağız. Önümüzdeki dönemde firmaların döviz risklerini azalatmaya yönelik tedbirleri adım adım hayata geçireceğiz.

Milletimiz bir kez daha kararlı duruş ortaya koydu. Avrupa'dan yükselen tepkileri önemsiyoruz.

'Dolar güvenilirliğini yitirdi'

Vatandaşlarımız algı operasyonlarını püskürttü. Artık dolar güvenilirliğini yitirmiştir. Tüm ülkeler kendini bu güvensizlikten kurtarmak için milli parayla ticareti önemsemeye başlamıştır. Aksi takdirde bir kelebek etkisi ile küresel ticareti sarsacaktır.

'Enflasyon ve cari açıkla mücadele temel görevimiz'

Biz de Türk parasını daha korumaya yönelik adımları atmaya devam edeceğiz.
Ekonomimizi daha güçlendirmek enflasyon ve cari açığa karşı mücadele etmek en temek görevimizdir. Cari açığı ne kadar azaltırsak o kadar güçlü oluruz.
#Berat Albayrak
#Maliye
#Hazine
#Döviz
#Dolar
6 yıl önce