|

Bahçeli yükseltti Erdoğan düşürdü

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında AK Parti ile yaptıkları ittifakı bitirdiğine yönelik açıklamaları doları da hareketlendirdi. Bahçeli'nin açıklamaları ile yükselişe geçen dolar 5.87 seviyesine kadar çıktı. Bahçeli'nin ardından grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile dolar 5.76 seviyesine kadar geri çekildi.

Yeni Şafak
14:18 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 14:36 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
AK Parti ile MHP arasında yerelde oluşturulan ittifaka yönelik MHP Lideri Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe gelen açıklamalar piyasaları da hareketlendirdi.
AK Parti ile MHP arasında yerelde oluşturulan ittifaka yönelik MHP Lideri Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe gelen açıklamalar piyasaları da hareketlendirdi.

Geçen hafta 5.52’ye kadar gerileyen ancak 5.50 seviyesinin aşağı yönlü kırılamamasının da etkisiyle yeniden yönünü yukarı çeviren dolardaki yükseliş siyasi taraftan gelen açıklamaların da etkisiyle hızlandı.

5.87'yi aştı

Yeni güne yükselişle başlayan dolar MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ittifakın bittiğine yönelik açıklamaları ile 5.80 seviyesini aştı.

Dün kapanışı 5.66'dan yapan dolar son hareketlenme ile yüzde 3'e yakın değer kazanarak 5.87 seviyesini aştı.

Dolar karşılıklarda faiz arttı

Merkez Bankası sabah saatlerinde, dolar cinsi tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uyguladığı gecelik faiz oranını yüzde 1,50'den yüzde 2'ye yükselttiğini açıklamıştı.

  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında çeşitli konulara değindi. Bahçeli, "
    Parti olarak mahalli idareler seçimlerine yönelik ittifak arayışımız artık kalmadı
    ." dedi.

Yükseldiği noktanın altına indi

MHP Lideri Bahçeli'nin açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında cevap verdi. Erdoğan'ın açıklamaları dolardaki tansiyonu düşürdü.
Dolar 5.87 seviyesinden Bahçeli'nin açıklamaları ile yükselişe geçtiği 5.78 seviyesinin de altı olan 5.76'ya kadar geriledi.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı "İttifak beklentimiz kalmamıştır" açıklamasına cevaben "
    Gördük ki MHP farklı bir tercih yaptı. Madem yerel seçimlerde 'Biz yolumuza' diyorlar, biz de 'Herkes kendi yoluna
    ' deriz" ifadesini kullandı. Grup toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Cumhur ittifakının devamından yanayız" dedi.

#Merkez Bankası
#Devlet Bahçeli
#Dolar
#Euro
6 yıl önce