- 230 gramlık halk ekmek, normal ekmeklerden hem 30 gram daha fazla hem de 60 kuruşluk fiyatıyla daha ucuza vatandaşa sunuluyor.
Ekmek fabrikasında görevli Gıda Mühendisi ve Ar-Ge Sorumlusu Asuman Adil, 11 çeşit ekmek ürettiklerini ve halk ekmeğin en ucuz, en kaliteli ekmek olduğu için tercih edildiğini belirterek, ekmek üretiminde kullanılacak unların, titizlikle analiz edildiğini söyledi. Halk ekmeğin üretim hikayesini de anlatan Adil, "Depolarımıza gelen unlarımız, spiral yoğurma makinelerimizde yoğuruluyor. Kesme makinelerimize aktarıldıktan sonra ara dinlendirme bölümlerinde 15 dakika dinlendirildikten sonra fitil yapma makinelerinde şekil alıyor. Sonrasında hamurlarımız, fermantasyon odalarında hamurun durumuna göre 45 dakika ya da 1 saat kadar fermante ediliyor. Fermante edilen hamurlarımız jilet atma aşamasından sonra 245 derecelik tünel fırınlara alınarak pişiriliyor. Pişen ekmeklerimiz soğutulduktan sonra kasalanıyor ve halka ulaştırılıyor" diye konuştu.