|

1 yılda 2 milyon hasta ağırladı

Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olma özelliğine sahip Mersin Şehir Hastanesi birinci yılını tamamladı. Hastanede bir yılda 7 milyon tıbbi test, 69 bin 427 ameliyat gerçekleştirildi. Yüzde 87’lik doluluk oranına ulaşan hastaneye başvuru yapan hasta sayısı 2 milyon 490 bin 286’yı buldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/02/2018 Pazar
Güncelleme: 01:26 - 4/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Mersin Şehir Hastanesi, ilk yılını geride bırakırken 2 milyondan fazla hastayı ağırladı.
Mersin Şehir Hastanesi, ilk yılını geride bırakırken 2 milyondan fazla hastayı ağırladı.

Türkiye’nin ilk şehir hastanesi ünvanına sahip Mersin Şehir Hastanesi, ilk yılını geride bırakırken 2 milyondan fazla hastayı ağırladı. Türkiye’nin ilk kamu özel sektör işbirliği (PPP) modeli ile inşa edilen hastanede bir yılda 7 milyon 82 bin 448 tıbbi test, 69 bin 427 ameliyat, 8 bin 627 doğum gerçekleştirildi. Proje aynı zamanda Kamu-özel sektör işbirliği (PPP) modelinin başarılı örneklerinden biri olma özelliğini taşıyor.


25 YILLIK İŞLETME HAKKI

CCN Yatırım Holding tarafından yatırımı yapılan ve işletilen tesis 25 yıllık sonra Sağlık Bakanlığı’na yenilenmiş bir şekilde Sağlık Bakanlığı’na teslim edilecek. Bu amaçla Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, CCN Holding Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Bayar'ın katılımı ile bir toplantı düzenlendi.

Burada konuşan Bayar, “Sağlık alanında dünya standartlarının da üzerinde bir kaliteyle hizmet sunan hastane, ülkemiz ve şirketimiz adına örnek bir başarı hikayesi konumunda. İlk yılında 2 milyondan fazla vatandaşımıza hizmet veren tesis sağlık hizmetlerinde yatırım ve işletme alanında kamunun yükünü özel sektörün alması temeline dayalı kamu-özel işbirliği modelinin ne kadar başarılı olduğunun en güzel örneğidir” dedi.

  • VATANDAŞ MEMNUNİYETİ ARTTI
  • Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı ise 2003 yıllarındaki sağlık hizmetlerinin artık çok geride kaldığını, o dönemde yüzde 35 olan sağlık memnuniyetinin gelinen noktada yüzde 75’lere ulaşarak dünya standartlarını çıktığını ifade ederek, “Sağlık tesislerimizi fiziki ve ekipman anlamında güçlendirerek daha üst seviyelere ulaşmaktır” diye konuştu.
#Mersin
#Şehir hastanesi
6 yıl önce