|

Yunanistan’dan Mehmetçik’e 7,5 saat gözaltı

Yunanistan, iki Türk askerini sınırı geçtikleri gerekçesiyle gözaltına aldı. Olay dün saat 11.00 sıralarında meydana geldi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:30 - 10/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Türk Silahlı Kuvvetleri
Türk Silahlı Kuvvetleri

Türkiye-Yunanistan hudut birliğinde görevli iki Türk askeri, göçmen takibi sırasında yanlışlıkla sınırı geçti. Bunun üzerine iki asker, Yunanistan devriyeleri tarafındangözaltına alındı. Olay sonrası iki ülkenin savunma bakanlıkları arasında görüşme trafiği yaşandı.Türk Savunma Bakanlığı, sınır ihlalinin ‘yanlışlıkla’ yapıldığını belirtti. Yapılan görümlerin ardından gözaltına alınan iki asker 7.5 saat sonra Türkiye’ye iade edildi.

GÖÇMEN TAKİBİ YAPIYORLARDI

TSK’dan yapılan açıklamada, Türkiye-Yunanistan hudut birliğinde görevli iki askerin kaçak göçmenleri takip ve engelleme görevi icra ederken sehven hududun karşı tarafına geçmeleri üzerine Yunan devriyeleri tarafından saat 11.00 alıkonuldukları belirtildi. Yunan makamlarıyla yapılan görüşmeler sonucunda iki askerin saat 18.30 civarında iade edildikleri kaydedildi.

Yunanistan Kara Kuvvetleri de konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Türk askerlerinin ifadesine yer verilen açıklamada önce bir astsubayın yolunu kaybederek sınırı geçtiği, 3 saat sonra ise diğer bir subayın arkadaşını aramak üzere Yunan topraklarına girdiği aktarıldı.

#Yunanistan
#TSK
6 yıl önce