|

TVNET Afrin'e girdi: Teröristler olağanüstü hazırlık yapmış

TVNET ekibi TSK ve ÖSO'nun Cumartesi günü merkezini kontrol altına aldığı Afrin'in merkezine girdi. TVNET Haber Müdürü Yardımcısı Hilal Güven Özbey ve Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Afrin'de Türk bayrağının çekilmesi sembol olan kaymakamlık binasından çok özel bir yayın gerçekleştirdiler. Teröristlerden temizlenen ve kontrolün ele alındığu Afrin'deki son durumla ilgili konuşan Karagül, "TSK ve ÖSO'yu Afrin'in çevresinde durdurmayı planlıyorlardı. Uzun soluklu bir hazırlık yapılmış. Burada bunların hepsine şahit olduk. Tutunamayacaklarını bildiler ve daha fazla kayıp vermemek için direnemediler. Şu anda Afrin'in tam merkezindeyiz, ana caddelere baktık. Yoğun bir hareketlilik var. Olağanüstü durum hala söz konusu" dedi.

Yeni Şafak
19:59 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:47 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Afrin ilçe merkezinden operasyonla ilgili önemli detaylar paylaştı.
Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Afrin ilçe merkezinden operasyonla ilgili önemli detaylar paylaştı.

TVNET, Afrin'in sembolü haline gelen ve Türk bayrağının dalgalandığı kaymakamlık binasının önünden canlı yayın yaptı.

Afrin ilçe merkezinden operasyonu değerlendiren Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün açıklamalarından öne çıkanlar:

TSK Afrin'i sahiplerine teslim ediyor

"Afrin'de bir terör işgali üzerinden uluslararası bir işgal vardı. Suriye halkını devre dışı bırakan bir işgaldi bu. Şu anda mekanı sahibine teslim ediyorlar.
"Olağanüstü hazırlık yapmışlar"

58 gün boyunca yoğun bir mücadele verildi. Teröristler olağanüstü hazırlık yapmış. Tabi bu hazırlıkların hiçbir işe yaramamış. Cinderes'te ciddi bir çatışma emareleri gördük. Bu bölgede tüneller ve hendekler kazılmış ve kamufle edilmişti.
Daha fazla kayıp vermemek için kaçtılar

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nu Afrin'in çevresinde durdurmayı planlıyorlardı. Uzun soluklu bir hazırlık yapılmış. Burada bunların hepsine şahit olduk. Tutunamayacaklarını bildiler ve daha fazla kayıp vermemek için direnemediler.
Afrin'de düzenin alması zaman bulacak

Şu anda Afrin'in tam merkezindeyiz, ana caddelere baktık. Yoğun bir hareketlilik var. Olağanüstü durum hala söz konusu. İstihbarat, askerler, vatandaşlar, trafik... Afrin'de şu anda bir keşmekeş var ve düzenin olması zaman bulacak. "

#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
#TVNET
6 yıl önce