|

Siyonistler yine vurdu

ABD’nin Kudüs kararını protesto etmek için sokaklara çıkan Filistinliler, İsrail askerlerinin gerçek mermileri, gaz bombaları ve tekmeleriyle karşılaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:53 - 9/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İsrail askerleri, Gazze’nin Han Yunus kentinde Filistinli Mahmud el-Mısri’yi (30) şehit etti. Yakınları Mısri’nin naaşını morgdan dualar eşliğinde alarak defnetti.
İsrail askerleri, Gazze’nin Han Yunus kentinde Filistinli Mahmud el-Mısri’yi (30) şehit etti. Yakınları Mısri’nin naaşını morgdan dualar eşliğinde alarak defnetti.

Gazze’deki gösterilerde 3 Filistinli şehit oldu, 40 kişi yaralandı. Yüzlerce kişi ise sıkılan gazdan ötürü boğulma tehlikesi geçirdi. İsrail, akşam saatlerinde de Gazze’deki bazı noktalara hava ve topçu saldırısı düzenledi. Saldırıda 1 kişi şehit oldu, biri çocuk 15 Filistinli yaralandı. Kudüs’te ise binlerce Müslüman, uzun bir süredir siyonistlerin yasak koymaya çalıştığı Mescid-i Aksa’nın avlusuna akın etti. Kutsal mabedin Şam Kapısı önünde İsrail polisinin engeliyle karşılaşan Müslümanlar namazlarını yine sokaklarda eda etti. Siyonist yönetimin Batı Şeria, Ramallah ve Kudüs’teki eylemlere sert müdahalesi sonucu 55 kişi yaralandı. Bunlardan 7’sinin gerçek, 45’inin de plastik mermiyle vurulduğu belirlendi.


BU KARARI ÇÖPE ATACAĞIZ

Bölgede 160’dan fazla Filistinli de yoğun gazdan ötürü boğulma tehlikesi geçirdi. Gazze, Batı Şeria, Ramallah ve Kudüs’te Filistinlilerin İsrail polisine yegane cevabı ise ‘taş atmak’ oldu. İşgal altındaki Doğu Kudüs’teki protestolara katılanlardan Aida Sidavi, “İşgal gücünün Mescid-i Aksa’nın kapılarına koyduğu dedektörleri indirdiğimiz gibi Kudüs’e de sahip çıkacağız. Bu yöndeki kararlara karşı direnmeye devam edeceğiz” dedi. ABD Başkanı Trump’ın kararını “çöpe attıklarını” ifade eden Sidavi, “Bu karar bizi yıldıramaz. Buradan, Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Biz de onun dediği gibi Kudüs kırmızı çizgimizdir diyoruz. Kim ne derse desin Kudüs Müslümanlarındır” şeklinde konuştu. Kudüs’teki Şam kapısındaki gösterilere katılan 70 yaşındaki Filistinli Abdülkerim Esat ise Trump’ın Siyonizminin hizmetinde olduğunu söyledi.

#Kudüs
#Filistin
#İsrail
6 yıl önce