|

Savaş oyununu Putin yönetti

Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı ve Rus ordusunun üçte birinin katıldığı Vostok-2018 askeri tatbikatını Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe birlikte izledi.

Haber Merkezi
04:00 - 14/09/2018 Cuma
Güncelleme: 02:50 - 14/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
 Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin

Sibirya’daki “savaş oyunu”nu komuta eden Putin, batı ülkeleri ve NATO’nun “Vostok-2018 ile ilgili eleştirilerine cevap vererek “Rusya barışçıl bir ülke, bizim saldırgan bir planımız yok ve olmayacak” dedi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da, Çin ile düzenli şekilde askeri tatbikat yapmak için anlaştıklarını söyledi. Çin Savunma Bakanı Fenghe de, iki ülkenin askeri işbirliğinin hem süratlı hem de stratejik olduğunu ifade etti.


297 bin asker ve bin savaş uçağıyla gerçekleştirilen tatbikatı NATO “agresif” bir davranış olarak niteleyerek kınadı. Rusya’nın Çin’i de yanına alarak askeri tatbikat yapması ABD’ye “gözdağı” olarak nitelendiriliyor. Tatbikatta Türkiye de gözlemci ülke sıfatıyla yer alıyor.


  • Alaska’da gerilim

  • Öte yandan Kuzey Amerika Hava Savunma Komutanlığı (NORAD), Salı günü Alaska açıklarında iki Amerikan F-22 Raptor jetinin, iki Rus TU-95 bombardıman uçağına önleme yaptığını bildirdi. Önleme yapıldığı sırada iki bombardıman uçağının ABD Hava Savunma Tanımlama Bölgesi içinde bulunduğu ve bu alanın Alaska’nın 200 deniz mili açıklarına kadar ulaştığı bildirildi.

#Rusya
#Çin
#Tatbikat
6 yıl önce