|

Putin: Rusya'nın yeni silahları düşündürecek

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'nin nükleer anlaşma baskısına karşı sert çıkışta bulundu. Putin, Rusya'nın yeni silahlarının agresif söylemlerde bulunmaya alışkın tarafları düşünmeye sevk edeceğini söyledi.

Yeni Şafak
15:08 - 18/12/2018 Salı
Güncelleme: 15:19 - 18/12/2018 Salı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya Savunma Bakanlığı'nın toplantısında konuşan Putin, yeni silahların ordu ve donanmanın potansiyelini önemli ölçüde arttıracağını, güç dengesi ve küresel istikrara katkıda bulunacağını ifade etti.

Yeni silahlarımız düşünmeye sevk edecek

Putin, önümüzdeki sene stratejik nükleer silahlarını güçlendirmeleri gerektiğini söyleyerek, "Ordunun yeni silahları önümüzdeki 10 yıl için Rusya'nın güvenliğini hatasız ve koşulsuz olarak sağlayacak, güç dengesini, yani dünyadaki istikrarı arttıracak. Yeni sistemlerimiz umuyorum ki militarist ve agresif söylemler kullanan tarafları düşünmeye sevk edecek" dedi.

Putin, ABD’nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan çekilmesinin ciddi olumsuz sonuçlara yol açabileceğini söyledi. Putin,
“Bu bölgesel ve küresel güvenlikte fark edilebilir zayıflıklara sebep olabilir”
dedi.

Savunma potansiyelimizi artırdık

Putin kullanmaya hazırlandıkları yeni sistemlerin Rusya ordusunun gücünü belirgin bir şekilde arttıracağını ifade etti. Artan tehditlere karşı savunma ve koruma potansiyellerini arttırdıklarının altını çizen Rusya Devlet Başkanı Putin,
“Rusya güvenliğini ile savunma kapasitesini güçlendirmek ve dışsal tehditlere karşı itimat edilir bir koruma inşa etmek bizim öncelikli görevimiz. Şunu belirtmek istiyorum bizim politika ve hükümet liderlerimiz, toplumumuz ve ülkemizin vatandaşları mükemmel bir şekilde bu görevin önemini anlıyor”
ifadelerini kullandı.

#Rusya
#Putin
5 yıl önce