|

PKK yeni DEAŞ

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Miktad, “PKK yeni DEAŞ” dedi. PKK ve Suriye rejimi arasındaki gerginliğin dozu arttı. Yapılan açıklamaya PKK cephesinden, “Suriye rejimi ve Esed yönetiminin geçerlilik süresi doldu” cevabı geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:56 - 23/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Miktad, “PKK yeni DEAŞ” dedi.
​Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Miktad, “PKK yeni DEAŞ” dedi.

İran’da El Alem Gazetesi’ne konuşan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, PKK’nın Suriye’de ABD çıkarlarlarını koruma ve Suriye’yi bölme amaçlı mücadele ettiğini söyledi. Esed yönetiminin etkin isimlerinden olan Mikdat, “Terör örgütü PKK, Suriye Arab Cumhuriyeti’nin parçası olmayı kabul etmez, ABD ve Batılı ülkelerin kuklası olmayı sürdürürse, sonu DEAŞ’tan farklı olmayacaktır. Mevcut haliyle PKK, yeni DEAŞ niteliği taşıyor.”

PKK ŞANTAJ YAPIYOR

Faysal Mikdat’ın İran Gazetesine yaptığı açıklamada dikkat çeken bir başka konu ise PKK’nın işgal ettiği bölgeler konusunda Şam yönetimine şantaj yaptığı itirafı oldu. PKK’nın elinde bulundurduğu bölgeleri kullanarak kendi siyasi çıkarlarını ön plana çıkardığını kaydeden Suriyeli Bakan Yardımcısı, bu bölgeler üzerinden Şam yönetimine şantaj yapan PKK’nın güvenilmez bir yapı olduğunu söyledi.

RİYAD VE CENEVRE
BAŞARILI OLAMADI

ABD öncülüğünde yürütülen Riyad ve Cenevre müzakerelerinin başarısız olduğunu kaydeden Mikdat, Astana’da önemli ilerleme kaydedildiğini vurguladı. “Astana sürecinde ısrar edilmeli” diyen Mikdat, barışın burada elde edilebeleceğine inandıklarını söyledi. Beşşar Esed ve Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın PKK aleyhine yaptığı açıklamlara terör örgütü, “Suriye rejimi ve Esed yönetiminin geçerlilik süresi doldu” cevabı verildi.

#DEAŞ
#PKK
#Suriye
#Faysal Mikdat
6 yıl önce