|

Pakistan’dan yardım istedi

ABD Başkanı Donald Trump, Pakistan Başbakanı Imran Han'a Afganistan’daki karmaşanın çözümü konusunda bir mektup gönderdi.

Haber Merkezi
04:00 - 4/12/2018 Salı
Güncelleme: 01:18 - 4/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Donald Trump
Donald Trump

Han, iki liderin ilk doğrudan teması olan mektupta Trump'ın Afganistan'da 17 yıldır süren istikrarsızlığın çözümü için Pakistan'dan destek istediğini ifade etti. Enformasyon ve Yayıncılık Bakanı Favad Çaudri de söz konusu mektup ile ilgili "Trump, Pakistan'dan Taliban'ı diyalog masasına getirmek için işbirliği istedi" dedi. Tump, 19 Kasım'da yaptığı açıklamalarda Pakistan'ı hedef alarak "Pakistan'a artık milyarlarca dolar ödeme yapmayacağız çünkü paramızı alıp bizim için hiçbir şey yapmıyorlar" suçlamasında bulunmuştu.


ABD TUZ BASTI

ABD Başkanı’na sert yanıt veren İmran Han, ABD'nin bölgedeki savaşları ülkesinde on binlerce kişinin hayatını kaybettiğini ve Pakistan’ın terörle mücadeleye 123 milyar dolar harcadığını belirtmişti. İmran Han, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Trump'ın bu iddialarıyla "Pakistan’ın Amerika’nın terörle savaşında aldığı yaraya tuz basmıştır. Kendisinin tarihsel gerçeklerle ilgili bilgilendirmesi gerekmektedir. Pakistan Amerika’nın savaşını vermekten yeterince muzdarip olmuştur. Şimdi kendi halkımız ve çıkarlarımız için en iyisini yapacağız” diye yazdı.

#ABD
#Pakistan
#Donald Trump
5 yıl önce