|

Münbiç’e girdik

Türk askeri Münbiç’e girdi. YPG/PKK’nın ABD desteği ile DEAŞ’tan devraldığı bölgenin terörden temizlenmesi için dün ilk adım atıldı. Gece yarısı öncü birlikler bir dizi keşif çalışması yaptı. Sabah saatlerinde ise TSK’ya ait 7 zırhlı araçtan oluşan konvoy, Sacu Çayı civarına girerek Dadat karşısında ortak devriye-koordinasyon faaliyeti yürüttü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 02:49 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
TSK konvoyu, muhtemel PKK tacizlerine karşı helikopter ve İHA’larla havadan da desteklendi. Çocuklar, bölgeye ayak basan Mehmetçiğe sevgi gösterisinde bulundular.
TSK konvoyu, muhtemel PKK tacizlerine karşı helikopter ve İHA’larla havadan da desteklendi. Çocuklar, bölgeye ayak basan Mehmetçiğe sevgi gösterisinde bulundular.

Terör örgütü PKK’nın ABD desteği ile işgal ettiği Münbiç’e ilk Türk Askeri Birliği girdi. Ankara ve Washington arasında sürdürülen görüşmeler dahilinde mutabık kalınan yol haritası kapsamında Münbiç’e giren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ABD unsurları ile birlikte gün boyu gözlem ve keşif faaliyeti yürüttü. TSK, Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasında kalan hatta ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları ile birlikte bağımsız devriye faaliyetlerine başlandığını duyurdu.

GECE KEŞİF, SABAH İNTİKAL

12 Haziran 2016'dan bu yana PKK işgalinde olan Münbiç'e gece yarısı geçen öncü birlikler bir dizi keşif çalışması yaptı. Dün sabah saatlerinde ise TSK'ya ait 7 zırhlı aracın bulunduğu konvoy, Sacu Çayı civarına girdi. TSK ve ABD unsurları, bu bölgede ABD üssünün de bulunduğu Dadat ilçesi karşısında ortak devriye-koordinasyon faaliyeti gerçekleştirdi. TSK konvoyu, muhtemel PKK tacizlerine karşı helikopter ve İHA'larla havadan da desteklendi. İlk öncü birliklerin sevkini bölge genelinde kurulacak 6 gözlem üssünün inşa süreci takip edecek. Afrin, İdlib ve Fırat Kalkanı bölgelerinde kurulan askeri gözlem noktaları ve üslerin benzerleri Münbiç’te de inşaa edilerek, kalıcı barışın sağlanıp sivillerin korunması hedefleniyor.

ORTAK MUTABAKAT SAĞLANMIŞTI

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Askeri Konseyi Komutanı General Adnan Ebu Faysal da anlaşma gereğince ilk etapta ortak devriye görevlerinin başladığının bildirildiğini söyledi. ABD ve Türkiye, YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde Fırat Nehri'nin batısında işgal ettiği Münbiç'ten çekilmesi için mutabakat sağlamıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo, 4 Haziran'daki görüşmelerinde, ilçede güvenlik ve istikrarın sağlanmasını da içerecek bir yol haritasını onaylamıştı. Plan, Türk ve Amerikan taraflarının askeri ve istihbari unsurlarla ilçede ortak denetime başlamasını da öngörüyor. Mutabakat ayrıca Münbiç'te teröristlerin çıkmasından sonra ilçenin yerel unsurlarından bir yönetim kurulmasını içeriyor.


20 araçlık konvoy G.Antep’te

Zeytin Dalı Harekatı yürütülen Afrin’de operasyon sonrası güvenliği sağlayan birliklerin Türkiye’ye geri dönüşlerine başlandı. Afrin’deki 20 araçlık askeri konvoy, Gaziantep’e ulaştı. Tank, askeri Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) ve kamyonlar ile askeri personelden oluşan 20 araçlık konvoy, Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki 106. Topçu Alayı’na giriş yaptı. Birliklerin ihtiyaç durumuna göre Münbiç ya da Kandil’e sevk edilebileceği belirtildi.

#Türkiye
#TSK
#Münbiç
6 yıl önce