|

Merkel soluğu Sırbistan'da aldı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan kriziyle ilgili yaptığı görüşmelerin ardından Sırbistan'a geldi. Sırp Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ile bir araya gelen Merkel, "Kosova konusunda mutabık olmasak da bir sorunumuz yok" dedi.

Yeni Şafak
14:31 - 9/07/2015 четверг
Güncelleme: 11:33 - 9/07/2015 четверг
AA

Sırbistan Sarayı'ndaki görüşme, başında görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.



Merkel-Nikoliç görüşmesi öncesinde Cumhurbaşkanlığı'ndan yazılı yapılan açıklamada, ikili ilişkilerin görüşüleceği ve Nikoliç'in özellikle AB'ye katılım müzakereleri kapsamında ilk faslın açılması için Merkel'den destek isteyeceği bildirildi.



Açıklamada, Kosova konusunda mutabık olmamalarına rağmen, iki ülke arasında her hangi bir sorun bulunmadığı ifade edildi.



Bu arada Merkel, Nikoliç ile görüşmeden önce de sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Basına kapalı olan görüşmeye Vatandaş Girişimi'nden Maya Stoyanoviç, Avrupa Hareketi'nden Maya Bobiç ve İnsan Hakları Avukatları Komisyonu'ndan Milan Antoniyeviç katıldı.



Merkel, dün geldiği Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Başbakan Aleksandar Vuçiç ile görüşmüştü. Sırbistan'daki temaslarını tamamlayan Merkel, buradan Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya geçecek.



#merkel
#merkel sırbistan
#sırbistan
9 лет назад