|

Mahkumlar gardiyanı sarhoş edip kaçtı

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da yüksek güvenlikli bir hapishanede iki mahkum, gardiyanı sarhoş ettikten sonra daha fazla içki alıp geleceklerine söz vererek kaçtı. Polisler, ilginç bir yöntemle kaçan mahkumların peşinde olduklarını açıkladı.

Yeni Şafak
11:31 - 3/04/2018 Salı
Diğer
Hapishaneden kaçan mahkumlar: John Alejandro Gutierrez Rincon ve Olmedo Vargas Padilla
Hapishaneden kaçan mahkumlar: John Alejandro Gutierrez Rincon ve Olmedo Vargas Padilla

Güney Amerika ülkesi Kolombiya'daki bir hapishanede ilginç bir olay yaşandı. John Alejandro Gutierrez Rincon ve Olmedo Vargas Padilla adlı mahkumların geri dönmemesi üzerine Cumartesi gününden beri polisler iki kaçak mahkumun peşinde olduklarını açıkladı.

Ürettikleri likörle gardiyanı sarhoş ettiler

Haber7'nin haberine göre mahkumların sıkı kontrollerin gerçekleştirilmesine rağmen el yapımı likör üretmeyi başardığı, bu likörü gardiyana ikram ederek gardiyanın sarhoş olmasına yol açtıkları düşünülüyor.


Meslektaşları da söz konusu gardiyanın nefesinin alkol koktuğunu ancak alkol testine girmeyi reddettiğini söyledi. Aynı zamanda diğer gardiyanlar verdikleri ifadede mahkumların gardiyanı alkol alıp geri geleceklerine ikna ettiklerini söyledi.

Hapishane kapılarında herhangi bir zararın tespit edilememesi üzerine yetkililer gardiyanın iki mahkumun kaçmasına göz yumduğu ihtimali üzerinde duruyor.


"Profesyonelliğe aykırı"

Hapishane müdürü German Ricaurte Kolombiya'daki bir radoyaya verdiği röportajda, bu durumu "profesyonelliğe ve meslek etiğine" aykırı bir durum olarak tanımladı.

İki mahkumun da FARC (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri) üyesi olduğu, Rincon'un 2003 yılında gerçekleşen bir kaçırma olayından dolayı 40 yıl hapis cezası aldığı, Vargas'ın ise son zamanlarda örgütten ayrılarak hırsızlıktan içeri girdiği ve davasının görülmesini beklediği belirtildi.

#Kolombiya
#Hapishane
6 yıl önce