|

Lübnan'da muhtemel İsrail saldırısına karşı orduya tam yetki

Lübnan Yüksek Savunma Konseyi, muhtemel İsrail saldırısına karşı orduya tam yetki verdi. Yapılan açıklamada Lübnan, İsrail'in inşa edeceği duvarı engellemek için bölgesel ve uluslararası seviyelerde tüm önlemleri alacağı ve gerekli girişimlerde bulunacağı ifade edildi.

Yeni Şafak
09:48 - 8/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:49 - 8/02/2018 Perşembe
AA
Lübnan Yüksek Savunma Konseyi, olası bir İsrail saldırısına karşı orduya tam yetki verdiklerini açıkladı.
Lübnan Yüksek Savunma Konseyi, olası bir İsrail saldırısına karşı orduya tam yetki verdiklerini açıkladı.

Lübnan Yüksek Savunma Konseyi, İsrail'in ülkeye kara ve deniz sınırlarından muhtemel bir saldırıda bulunmasına karşılık verebilmesi için Lübnan ordusuna tam yetki verdi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Başbakan Saad Hariri ve Genelkurmay Başkanı General Joseph Avn gibi üst düzey isimlerin katıldığı toplantının ardından yapılan açıklamada, İsrail'in ülkeye kara ve deniz sınırlarından muhtemel bir saldırıda bulunmasına karşılık verebilmesi için Lübnan ordusuna tam yetki verildiği bildirildi.

İsrail'in, Lübnan sınırına inşa edeceği duvarın, Lübnan'a yönelik bir saldırı olarak kabul edileceğinin vurgulandığı açıklamada şunlar dile getirildi:

İsrail, duvar inşasına başladı

Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Barış Gücü (UNIFIL) Resmi Sözcüsü Andrea Tenenti, yaptığı açıklamada, İsrail'in duvar inşasına başladığını söyledi.

Tenenti, "Bu sorunu çözmek, herhangi bir gerginlik veya çatışmayı önlemek için sınırın her iki yakasındaki taraflarla temas halindeyiz." ifadelerini kullandı.

"Mavi Hat" olarak isimlendirilen Lübnan-İsrail arasındaki bölgede, UNIFIL'e ait askeri üsler ve devriye araçları bulunuyor.

#İsrail
#Lübnan
6 yıl önce