|

Küstah Boris

Peçe takan kadınlar hakkında başvurduğu nefret söylemleriyle büyük tepki çeken ve buna karşın özür dilemeyen İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı Johnson küstahlığa devam ediyor. Evinin önünde bekleyen gazetecilere sadece çay dağıtmakla yetinen eski bakan peçe tartışması hakkında söyleyecek bir şeyi olmadığı ifade etti.

Haber Merkezi
04:00 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 04:50 - 14/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Boris evinin önünde bekleyen gazetecilere çay servisi yapmakla yetindi.
Boris evinin önünde bekleyen gazetecilere çay servisi yapmakla yetindi.

İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson’un, peçeli kadınlar hakkındaki nefret söylemlerine tepkiler çığ gibi büyürken, eski bakan eleştirilere kulak tıkayarak özür dilemeyi reddeti. Evinin önünde açıklama bekleyen gazeteci kalabalığına giydiği şort ile çay servisi yapan Johson peçe tartışması hakkında söyleyecek bir şeyi olmadığını ifade etti. ABD Başkanı Donald Trump’ın eski danışmanlarından Steve Bannon da Johnson’un özür dileyecek bir şey yapmadığını savundu.

Çirkin benzetme

Johnson, yasak hakkında kaleme aldığı bir makalede, nefret söylemine başvurarak peçeli kadınları “banka soyguncusuna” ve “posta kutusuna” benzetmişti. İngiltere Başbakanı Theresa May, Johnson’ın “kullandığı dilin yanlış olduğunu” ifade ederek, eski bakana yapılan “özür dile” çağrılarını desteklediğini bildirmişti. Ülkedeki bazı kuruluşlar ve siyasiler, Johnson’un kendi siyasi amaçları uğruna İslamofobi’yi körüklediğini savunurken, eski bakanının “aşırı sağa” kaydığı ifade edilmişti.

#İngiltere
#Boris
#İslamofobi
6 yıl önce