|

Kur’ân yolundan ayrılmayacağız

Bir milyon 700 binden fazla hacı adayı haccın temel farzını yerine getirmek üzere dün Arafat’ta Vakfe’ye durdu. Vakfe duasını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptı ve 60 bini aşkın Türk hacı da “Âmin” dedi. Erbaş, şöyle dua etti: Allah’ım! Bizi dünyanın, eşyanın esiri olmaktan koru. Milletimizi düşmanlardan emin eyle, ülkemize saldıranlara fırsat verme. Kur’ân’dan ve Sünnet’ten ayrılmayacağımıza söz veriyoruz, bize yardımcı ol.

Yeni Şafak
04:00 - 21/08/2018 Salı
Güncelleme: 05:08 - 21/08/2018 Salı
Yeni Şafak
​Hac ibadetinin en önemli safhalarından Arafat vakfesi dün gerçekleştirildi.
​Hac ibadetinin en önemli safhalarından Arafat vakfesi dün gerçekleştirildi.

Hac ibadetinin en önemli safhalarından Arafat vakfesi dün gerçekleştirildi. Yaklaşık iki milyon hacı adayı, İslam aleminin birliği için dua etti.

Hac ibadetinin en önemli safhalarından biri olan Arafat vakfesi dün yaklaşık 2 milyon hacı adayı tarafından gerçekleştirildi. Farklı dil ve ırktan hacı adayları, Müslümanlar için birlik duası etti. Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan hacı adayları Arafat’a çıktı. Mina’da buluşan hacı adayları, burada kaldıktan sonra Hacı olabilmek için son görevlerini yerine getirmek üzere Arafat’a hareket etti.

HACI ADAYLARI VAKFEYE DURDU

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk hacı adaylarının Arafat’a intikalini önceki gün ikindi namazının ardından başlattı. Hacı adayları önceki akşam Arafat’a çıkıp geceyi burada geçirdi, sabah namazını Arafat’ta kılıp vakfe duasına kadar Kuran’ı Kerim okuyup dua etti. Türkiye’den gelen karilerin Kur’an ziyafetinin ardından öğle ve ikindi namazlarını cem ederek kılan hacı adayları, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın okuduğu duayla vakfeye durdu. Vakfe duasının ardından hacılar, Arafat sınırlarının açılmasıyla Müzdelife bölgesine intikal edecek.


ŞEYTAN TAŞLAMAYA GİDECEKLER

Müzdelife’de akşam ve yatsı namazlarını cem ederek kılacak olan hacılar, Müzdelife vakfesinin ardından şeytan taşlamak için Cemerat bölgesine hareket edecek. Şeytan taşlamanın ardından Mescid-i Haram’a giderek Ziyaret Tavafı ve Sa’y görevini yapacak hacılar tıraş olarak ihramdan çıkacak.

Düşmanlara fırsat verme

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arafat’ta yaptığı vakfe duasında, “Milletimizi harici düşmanlardan emin eyle, çeşitli bahanelerle ülkemize saldıranlara fırsat verme. Zalimlerin, hainlerin, kâfirlerin kurdukları tuzakları kendi başlarına makus eyle Allah’ım” dedi. Yaklaşık 2 milyon hacı adayı haccın farzlarından olan vakfeyi yerine getirmek üzere Arafat’ta vakfeye durdu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vakfe duasını yaptı ve 60 bini aşkın Türk hacı da ellerini semaya kaldırarak “Amin” dedi.

PARÇALANMAKTAN MUHAFAZA EYLE

Erbaş, vakfe duasında, “Milletimizi harici düşmanlardan emin eyle, çeşitli bahanelerle ülkemize saldıranlara fırsat verme. Zalimlerin, hainlerin, kâfirlerin kurdukları tuzakları kendi başlarına makus eyle Allah’ım” diye konuştu. Erbaş, “Bölünüp, parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan, tefrikaya düşüp güçsüz kalmaktan bizleri muhafaza eyle Allah’ım! Ülkesi, vatanı, namus ve mukaddesatı için mücadele edenleri muvaffak ve muzaffer eyle” niyazında bulundu. “Bedirden Malazgirt’e, İstiklal Harbinden 15 Temmuzda canlarını feda eden şehitlerimize rahmet eyle” diyen Erbaş, “Milletimizi harici düşmanlardan emin eyle, çeşitli bahanelerle ülkemize saldıranlara fırsat verme. Zalimlerin, hainlerin, kâfirlerin kurdukları tuzakları kendi başlarına makus eyle Allah’ım” duasında da bulundu.


FAİZ TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Tüm müminlerin pişmanlıklarının ve tövbelerinin kabul olması için dua eden Erbaş, “Kur’andan ve sünnetten ayrılmayacağımıza söz veriyoruz, bize yardımcı ol, bizi ayırma” dedi. “Mültecilerin, gariplerin, yanında olacağız onların hatırına bizi affet, bizi bu niyetten ayırma Yarabbi. Hep beraber huzurunda söz veriyoruz, senin Habibin bu meydanda dediği gibi ‘Size 2 şey bırakıyorum, onlara sarıldıkça yolunuzu sapıtmazsınız; Birisi Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim, diğeri benim sünnetimdir’ diye buyurdu Muhammed Mustafa. Ya Rabbel Alemin senin kitabından ve Resulünün sünnetinden ayrılmayacağımıza söz veriyoruz bizlere yardım eyle Allah’ım” dedi. Erbaş, faiz, israf ve tüketim çılgınlığının toplumdaki adalet, bereket ve emeği yok ettiğine de dikkat çekti.

  • Kimsesizlerin
    sevinci olalım
  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Kurban, Rabbimize, birbirimize, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olmak demektir. Onun için bu kutlu zamanları fırsat bilerek, ailemiz, akrabalarımız ve yakınlarımızla hemhal olmalı, sevgi ve merhamete muhtaç yetim, garip, hasta, yaşlı ve kimsesizlerin sevinci olmalıyız” ifadesini kullandı.


Ölü ve kabir kurbanı yok

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Sözcüsü Prof. Dr. Ahmet Yaman, "İslam, insanlar nezdindeki değeri ne olursa olsun ölülerin ruhaniyeti adına kurban kesmeyi veya ruhaniyetlerine adakta bulunmayı yasaklamıştır" dedi. Kurban ibadetiyle ilgili toplumda yanlış uygulamalar, bidatlar ve hurafelerin bulunduğunu belirten Yaman, "İnsanlar nezdindeki değeri ne olursa olsun ölülerin ruhaniyeti adına kurban kesmeyi veya ruhaniyetlerine adakta bulunmayı yasaklamıştır" diye konuştu. Yaman, "Gittikçe yaygınlaştığına şahit olduğumuz bir başka bidat da ölü kurbanı uygulamasıdır. Dinimizde ölü kurbanı veya kabir kurbanı diye bir kurban çeşidi yoktur. Kurban, hayatta olan ve gerekli şartları taşıyan kimselerin Allah'a yaklaşmak ve onun rızasına ermek için yaptıkları bir ibadettir" değerlendirmesinde bulundu.

#Mekke
#Hac
#Kabe
#Arafat
#Ali Erbaş
6 yıl önce