|

Kan tacirleri iş başında

Tunus’ta bir grup avukat, ülkenin en büyük siyasi oluşumu olan Nahda Hareketi hakkında kapatma davası açıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 4/12/2018 Salı
Güncelleme: 01:17 - 4/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Nahda Hareketine kapatma davası
Nahda Hareketine kapatma davası

Yargı operasyonunun, Suudi Veliaht Muhammed bin Selman’ın yoğun protestolarla karşılaştığı Tunus ziyaretinin ardından gelmesi dikkat çekti. Avukatlar grubu üyesi Ali Gülsüm, Nahda Hareketi hakkında “terör bağlantısı” suçlamasıyla kapatma davası açmaya hazırlandıklarını açıkladı.

MARJİNALLEŞTİRME ÇABASI

Nahda Hareketi Milletvekili Semir Dilu da söz konusu girişimden endişe duymadıklarını belirterek bu tür adımları “siyasi rakipleri marjinalleştirme çabası” olarak niteledi. Dilu, “Adalet bu konuda son sözü söyleyecektir” diye konuştu. Tunuslu solcu siyasetçi Şükri Belaid, Şubat 2013’te ve Muhammed Brahmi ise Temmuz 2013’te öldürülmüş ardından Nahda’nın başında olduğu koalisyon hükümeti suikastlerden sorumlu tutulmuştu.

SİBSİ TANSİYONU YÜKSELTTİ

Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi de geçtiğimiz hafta avukatlar grubunu ağırlayarak gerilimi tırmandırmıştı. Nahda Hareketi “Cumhurbaşkanlığı makamının Şehid Belaid ve Brahimi’nin kanının tacirleri tarafından yargıya müdahale için kullanılması kabul edilemez” açıklaması yapmıştı. Sibsi, ülkesini ziyaret eden Suudi Veliaht bin Selman’a “Kendi ülkenize hoş geldiniz diyoruz. Aslında bizim geleneklerimizde ‘ev sahibine evinde hoş geldin denmez’ şeklinde bir atasözümüz de vardır” demişti.

Hasta etti

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi sonrasında gözlerin çevrildiği Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, resmi ziyarette bulunduğu Cezayir’de ‘hoş karşılanmadı’. Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika Veliaht Prensle bir araya gelmedi. Ofisinden yapılan açıklamada, Buteflika’nın ağır grip olduğu için prensle görüşemediği belirtildi. Muhammed bin Selman, Kaşıkçı ziyaretinin ardından imajını düzeltme girişimiyle Arap ülkeleri turuna çıkmış, Tunus’ta yoğun protestolarla karşılanmıştı. Tura G-20 Zirvesi için ara veren Prens, önceki gece iki günlük bir gezi için Cezayir’e gitmişti.


#CEzayir
#Nahda Hareketi
#Prens Selman
5 yıl önce