|

İslam’dan uzaklaştınız!

Etiyopya Başbakanı Ahiy Ahmed’in Birleşik Arap Emirlikleri Prensi Muhammed bin Zayid’i rezil ettiği diyalog ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 1/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:40 - 1/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​​Etiyopya Başbakanı Ahiy Ahmed BAE Prensi Muhammed bin Zayid
​​Etiyopya Başbakanı Ahiy Ahmed BAE Prensi Muhammed bin Zayid

Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da İslam enstitüsü kurulması için BAE’li Prens Muhammed bin Zayed’in destek sözüne, “Bize hangi konuda yardım edeceksiniz?” sorusu soran Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, “Her konuda size yardım edeceğiz, size İslam’ı öğreteceğiz” cevabını aldı.

‘SİZİ DOĞRU YOLA İLETİRİZ’

Bunun üzerine Etiyopya Başbakanı Ahmed Ayid, “Bize İslam’ı öğretmenize ihtiyacımız yok. Çünkü siz İslam’dan uzaklaştınız. Bize sadece Arapça’yı hızlı şekilde öğretin, biz İslam’ı anlayıp sizi doğru yola iletiriz” cevabını verdi. Abiy Ahmed Ali, Zayed ile diyaloglarını ABD’nin Virginia eyaletinde katıldığı bir konferansta aktardı.

NÜFUS SAYISI İLE EZDİ

Ahmed Ayid sözlerini şöyle sürdürdü: “Prens Zayid’e Körfez ülkelerinin bütün nüfusunu bir araya gelse, Etiyopya’daki Müslümanlardan daha az olduklarını söyledim. Zayid ise “Benimle neden sayılar üzerinden konuşuyorsun diye sordu. Ben de “İslam, kalabalığı bir güç kaynağı olarak görüyor” yanıtını verdim.

#Ahmed Ayid
#BAE
#Etiyopya
6 yıl önce