|

INTERPOL başkanı kayboldu

Merkezi Fransa’nın Lyon kentinde bulunan INTERPOL'ün başkanı Meng Hongwei'nin kaybolduğu ortaya çıkmıştı. Ülkesini ziyaret etmek üzere 29 Eylül'de Fransa'dan Çin'e giden Hongwei'nin Çinli yetkililer tarafından sorguya çekildiği öğrenildi.

Yeni Şafak
13:28 - 5/10/2018 Friday
Güncelleme: 17:00 - 5/10/2018 Friday
Reuters
INTERPOL'ün başkanı Meng Hongwei
INTERPOL'ün başkanı Meng Hongwei

Fransa'da, Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol) Başkanı Hongwei Meng'den 29 Eylül'den bu yana haber alınamadı. Hongwei'nin kayıp olduğu bilgisi üzerine soruşturma başlatılmıştı. Hongwei'nin Çin'de sorguya alındığı öğrenildi.

Meng'in eşi, Lyon polisine bilgi vererek 29 Eylül'den bu yana kendisine ulaşamadığını söyledi. Interpol, bunun üzerine şöyle bir açıklama yaptı:

  • Europe 1'de yer alan haberde, Merkezi Fransa’nın Lyon kentinde bulunan Interpol'ün Başkanı Meng'in kayıp olduğu ve bununla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Haberde, Çinli Meng'in ülkesini ziyaret etmek üzere 29 Eylül'de Fransa'yı terk ettiği ve bu tarihten beri kendisinden haber alınamadığı ifade edilirken, Meng'in eşinin bu konuda Fransız makamlarıyla iletişime geçtiği ve polise ifade verdiği bilgisi yer aldı. Meng, Kasım 2016'da Interpol Başkanı seçilmişti.




#INTERPOL
#Meng Hongwei
6 years ago