|

İdlib’de gergin bekleyiş

İdlib’de gergin bekleyiş sürüyor. 2.5 milyon kadın ve çocuğun yaşadığı İdlib’de, halk operasyon endişesiyle bölgeden göç etmeye devam ediyor. Şu ana kadar 40 bin kişinin göç ettiği şehirde, kara harekatının olması halinde sayının 900 bine çıkmasından endişe ediliyor.

Fatih Özer
04:00 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:15 - 17/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Binlerce insan bölgeden kaçıyor
Binlerce insan bölgeden kaçıyor

Muhaliflerin elinde bulunan son büyük şehir İdlib’de sular durulmuyor. Suriye Rejimi’nin olası kara harekatına karşı Türkiye İdlib sınırı ve içeride bulunan 12 gözlem noktasına haftalardır asker ve zırhlı araç sevkiyatını sürdürüyor.

İdlib gerginliği azaltma adına arabuluculuk görevini üstlenen Türkiye, uzlaşı için çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 2.5 milyon kadın ve çocuğun yaşadığı İdlib’de olası operasyon edişesine karşı sivil halkın bölgedi göç hareketi ise ürüyor. Bölgeden göç eden sivillerin sayısı ise 40 bini buldu. Güvenli bölge olarak gördükleri Türkiye sınırına gelen sivillerin sayısının artmasından endişe ediliyor. Olası kara harekatında ise İdlib’den göç edecek sivil sayısının 900 bini bulması öngörülüyor

SINIRDA 222 KAMP BULUNUYOR

Suriye iç savaşının 8 yıllık bilançosunda milyonlarca insan yerlerini terk ederek göçe zorlandı. Türkiye sınırına akın ederek mülteci konumuna düşen sivil halk bölgede bulunan 222 kampta yaşam mücadelesi veriyor. Milyonlarca sivilin yaşadığı kampalarda olası İdlib endişesi yaşanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) göç dalgasının önün geçmek ve olası kara harekatına karşı gece gündüz sıcak bölgeye asker ve zırhlı araç sevkiyat yapmayı sürdürüyor. Esed rejimi tarafından bombardımana tutulan Dera, Humus, Şam ve Halep’ten kaçan yüzbinlerce sivil muhaliflerin elinde kalan son büyük şehir İdlib’e sığındı. Burada yapılacak saldırı ise katliamla sonuçlanacaktır.

#İdlib
#Suriye
#TSK
6 yıl önce