|

Der Spiegel Trump'ı kapağına taşıdı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Paris İklim Anlaşmasından çekilme kararının ardından, Alman Der Spiegel dergisi Trump'ı kapağına taşıdı. Trump'ın iklim anlaşması ile ilgili kararının dünya için büyük tehdit oluşturduğunu belirten dergi, kapak fotoğrafında "Kovuldun!" ifadesini kullanıyor.

Yeni Şafak
10:59 - 3/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:36 - 3/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Alman Der Spiegel dergisi Trump'ın iklim anlaşması kararını kapağına taşıdı.
Alman Der Spiegel dergisi Trump'ın iklim anlaşması kararını kapağına taşıdı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Paris İklim Anlaşmasından çekilme kararı ABD ile Almanya arasında büyük bir krize yol açarken, Alman basını da Trump’ın kararına ateş püskürdü. Alman Der Spiegel dergisi, Trump’ın kararını kapağına taşıyarak Trump’ın dünyanın sonunu getirmeye çalıştığını iddia ediyor.

Kapağına Trump’ın kararını taşıyan Alman dergisi, “Kovuldun!” ifadesini kullanıyor. Dergi geçen yılda Trump’ı kapağına taşımış ve Trump’ın dünya için yaklaşmakta olan büyük bir tehdit olduğunu ifade etmişti.

Trump iki gün önce Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada 2015 yılında 195 ülke tarafından imzalanan Paris İklim Anlaşmasından çekildiklerini açıklamıştı. Trump’ın açıklamasından sonra Almanya, Fransa ve İtalya ortak açıklama yaparak Trump yönetimini sert bir dille eleştirmişti. Almanya Başbakanı Angele Merkel ise, anlaşmanın güçlü bir şekilde yoluna devam etmesi için daha kararlı olduklarını ifade etmişti. Merkel, Trump yönetiminin kararını sert bir dille eleştirdi.


#ABD
#Donald Trump
#Der Spiegel
#Almanya
#Paris İklim Anlaşması
7 yıl önce