|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Obama'ya söyledim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam saatlerinde ABD Başkanı Obama ile yaptığı görüşmenin detaylarını açıkladı. Erdoğan, Obama'ya Rakka konusundaki hassasiyetini ileterek, "Rakka'da PYD'ye ihtiyacımız yok, DEAŞ'ı birlikte atalım" dedim" diye konuştu.

Yeni Şafak
12:55 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:10 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile dün yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını anlattı. Erdoğan, Rakka operasyonunda PYD'ye ihtiyaç olmadığını kaydederek, Türkiye'nin hassasiyetlerini aktardığını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:



"Rakka'da PYD'ye ihtiyacımız yok"


"Dün akşam sayın Obama ile uzun uzadıya bir görüşmemiz olduk. Görüşmemizde bu tür adımları atacağımızı da kendilerine söyledik. PYD/PKK birbirinin aynıdır. Biz bu konudaki görüşlerimizi söyledim. "Rakka'da PYD'ye ihtiyacımız yok, DEAŞ'ı birlikte atalım" dedim.



"Sincar'ın yeni Kandil olmasına izin vermeyiz"


Musul'daki mücadelede Türkiye'nin varlığının önemine vurgu yapan Erdoğan, "Suriye ve Irak'ta, Kerkük'te, Musul'da, Sincar'da bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Niye mi? Sincar, yeni bir Kandil olma yolunda. Biz buna müsaade edemeyiz. Suriye ve Irak'ta bekamızı tehdit eden hiçbir varlığı kabul etmeyiz" diye konuştu.







Erdoğan'dan Biden'a: PYD varsa biz yokuz

#Obama
#Erdoğan
#ABD
#Rakka
#Suriye
#Musul
#Kerkük
8 yıl önce