|

BM musluğu kıstı Gazze tepki gösterdi

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) Gazze halkına yönelik yardımları azaltması, düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

Yeni Şafak
15:20 - 14/06/2015 Pazar
Güncelleme: 15:26 - 14/06/2015 Pazar
AA

Gazze'deki UNRWA merkezi önünde toplanan Filistinliler, kendilerine yapılan yardımların azaltılmasına tepki göstererek, Hamas ve Fetih gibi önde gelen Filistinli grupları bünyesinde barındıran Ulusal İslami Güçler Komitesi'ni göreve çağırdı.



Eyleme katılan Hamas Resmi Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı açıklamada, "UNRWA'nın Filistinli mültecilere yaptığı yardımları kısıtlama siyasetine karşı olduğumuz için buradayız. Yardımların azaltılması, işsizlik ve fakirliğin artmasına sebep olacaktır" dedi. Ebu Zuhri, söz konusu kısıtlamaların sağlık ve eğitim sektörünü de büyük ölçüde sekteye uğratacağını kaydetti.



Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) yöneticilerinden Talal Ebu Zarife de UNRWA'nın kısıtlama kararından geri dönmesi çağrısında bulunarak, "Yardımların azaltılması, Filistinlilerin yaşadığı Nekbe'nin şahidi olarak görülen bu kurumdan kurtulmayı hedefleyen siyasi bir karardır" ifadesini kullandı.



UNRWA'nın, faaliyet gösterdiği Gazze, Batı Şeria, Lübnan, Suriye ve Ürdün'de mültecilere istihdam temini konusundaki faaliyetlerini askıya aldığına dair yerel basında haberler yer almıştı.


#Gazze
#Birleşmiş Milletler
#protesto
9 yıl önce