|

'Beyaz' terör

ABD’nin Florida eyaletinde bir lisede 17 kişiyi öldüren Nikolas Cruz, ırkçı bir grubun üyesi çıktı. Silahlı eğitim alan Cruz hakkında daha önce de ihbar alan FBI saldırıyı engellemezken, ülkenin başkanı Trump, terörist saldırganın ‘akıl hastası’ olduğunu savundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2018 السبت
Güncelleme: 04:25 - 17/02/2018 السبت
Yeni Şafak
Cruz’un bir YouTube videosu altına “Profesyonel okul katliamcısı olacağım” yorumu yazdığı ortaya çıktı.
Cruz’un bir YouTube videosu altına “Profesyonel okul katliamcısı olacağım” yorumu yazdığı ortaya çıktı.

ABD’nin Florida eyaletindeki bir lisede 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının faili 19 yaşındaki Nikolas Cruz yargıç önüne çıktı. Florida Cumhuriyeti adlı beyazların üstünlüğünü savunan ırkçı bir grubun lideri, saldırganın grubun üyesi olduğunu ve milis eğitim kampına katıldığını söyledi. Cruz’un bir YouTube videosu altına “Profesyonel okul katliamcısı olacağım” yorumu yazdığı ortaya çıktı.


AKIL HASTASIYMIŞ

Daha önce saldırgan hakkında ihbar aldığını doğrulayan FBI, yazılan yorumun incelendiğini ancak kimin yazdığını bulamadıklarını belirtti. ABD Başkanı Donald Trump ise, saldırgana ‘terörist’ demeyerek ‘akıl sağlığına’ işaret etti. Ülkede tekrar alevlenen ‘bireysel silahlanma’ tartışmalarına da değinmeyen Trump, Twitter’da da, “Saldırganın akıl hastası olduğuna dair birçok işaret var” demişti.

#ABD
#Okul Baskını
#Terör
٪d سنوات قبل