|

Askerleri zehirleyin

Mehmetçiği görünce bulunduğu köyü panik içinde terk eden PKK’lılar, giderken çocuklarını rehin aldığı ailelere böyle şantaj yapıyor: “Türk askeri ve ÖSO’yu evinize davet edip zehirleyin. Buradan ölüm haberi duyarsak yakınlarınızı salarız...”

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:38 - 24/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Afrinliler kurtarılan her köyde Mehmetçik ve ÖSO savaşçılarını böyle karşılıyor.
Afrinliler kurtarılan her köyde Mehmetçik ve ÖSO savaşçılarını böyle karşılıyor.

Suriye cephesinde her geçen gün PKK terör örgütünün kirli yüzüne ait farklı santaj yöntemleri ortaya çıkıyor. Cinderes Dağı’nda savaşan ÖSO Komutanı Ebu Tayfur, Yeni Şafak’a çarpıcı bilgiler verdi. Muhalif komutan, geçtiğimiz günlerde PKK’dan alınan bir köyde kalan iki yaşlı çiftin torunlarını ve yeğenlerini örgütün geri çekilme sırasında kaçırdığını, bunu yaparken de “Köye giren ÖSO ve TSK askerlerini zehirleyin, yoksa yakınlarınız ölür” tehdidi savurduğunu anlattı. Afrin’de PKK’dan temizlenen Aşkan Garbi köyünde Hüseyin Dibo ve eşinin başından geçenleri aktaran Tayfur, mazlum köylülerin yaşadıklarını şu sözlerle özetledi:


AĞLAYARAK ANLATTILAR

“Biz köye girdiğimizde bazı yaşlı insanlar gelip boyunumuza sarılıp ağladı. Bazıları özel görüşmek istediklerini söyledi. Özel görüştüğümüz kişilerden Hüseyin Dibo ve eşi ağlayarak ‘PKK sizi zehirlememizi istiyor. Yakınlarımızı kaçırdılar. Benim erkek kardeşimin kızı da ellerinde, babası kendisini yaktı ve şu an halen tedavi görüyor’ diyerek feryat ettiler. Afrin’de 6 yıldır işgal unsuru olarak bulunan terör örgütü insanlara inanılmaz bir korku salmış. Ürünleri, evlatları, tüm mal ve mülkleri buradaki PKK’lıların iki dudağı arasından çıkan söze bağlı olarak yağmalanıyor. Birçok teyze ve amcamız bize sarılıp ağladılar. ‘Zulüm dönemi bitti. PKK, Afrin’i büyük bir hapishaneye çevirmişti, Türkiye bu şerri buralardan def etti’ diyerek dua ettiler. Dibo ailesi, yakınlarını rehin alan PKK’lıların giderken kendilerine ‘Türk askeri ve ÖSO'ya iyi davranıp onları evinize davet edin. Gelmezlerse karargahlarına yemek götürün ve zehirleyin. Biz takip ediyoruz, buradan ölüm haberi çıkarsa yakınlarınız salınacak’ dediğini söylediler.”

PKK EVLERİ DE MAYINLAMIŞ

“Başka bir mağdur aile ise, yaşadığı evi kazarak mayınlı tuzak kuran PKK’lıların, ‘evinize Türk askerini davet edip bu mayınlara basmasını sağlayın’ dediğini anlattı. Afrinliler Cinderesi, Şeyh Hadid ve Raco’da bu ve benzeri birçok mağduriyeti yaşadı. Biz her köyde insanlara yardım ediyoruz. Bazı hastaları sırtımızda taşıyoruz. Amacımız PKK zulmü altında inleyen mazlumlara adalet götürmek.”

  • Eve dönüş başladı
  • Genelkurmay Başkanlığı, Afrin’de PKK’dan temizlenen köylere halkın dönmeye başladığını bildirdi. Yapılan açıklamada, “Zeytin Dalı Harekatı’nın maksatlarından biri de ‘Afrin Afrinlilerindir’ gerçeğinden hareketle dost ve kardeş bölge halkının, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılarak tekrar evlerine dönmelerini sağlamaktır. Terör örgütünden temizlenen yerleşim yerlerinde halkın evlerine dönmeye başladıkları gözlenmektedir” denildi. Ayrıca teröristlerin bölgede sivil elbiseler giydiği hatırlatılarak, “Eli silahlı, terör örgütü sığınak ve korunaklarını kullanan ve askerlerimize ateş ederken etkisiz hale getirilen teröristlerin sivil kabul edilmesi elbette mümkün değildir” açıklaması yapıldı.
#PKK
#Afrin
#ÖSO
6 yıl önce