|

İşgal nedeni 2 köy

ABD DEAŞ bahanesiyle PKK’yı silahlandırmaya devam ederken, DEAŞ'ın Deyrizor’un 2 köyündeki varlığı ise hala sürüyor. Deyrizor Meyadin eski Meclis Üyesi Kerem Fireyah, “ABD’nin ülkedeki varlığını meşru kılmaya çalıştığı tek gerekçe DEAŞ. Washington bu kozu kaybetmek istemiyor. ABD istese DEAŞ 2 saatte biter” dedi.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 05:25 - 16/10/2018 Salı
Yeni Şafak
ABD, DEAŞ'ı bitirme bahanesi ile Suriye'de PKK'ya binlerce TIR silah ve zırhlı araç gönderdi.
ABD, DEAŞ'ı bitirme bahanesi ile Suriye'de PKK'ya binlerce TIR silah ve zırhlı araç gönderdi.

ABD ve müttefiklerinin Suriye'deki hava, deniz ve kara gücüne rağmen terör örgütü DEAŞ Deyrizor’un 2 köyünde varlığını sürdürüyor. ABD, 2016-2018 döneminde bin 500 DEAŞ'lının bulunduğu 150 kilometrekarelik bölgeyi bahane ederek binlerce TIR ve yüzlerce uçak dolusu silahı terör örgütü PKK’ya teslim etti. Silahların yüzde 75’i 500 kilometreyi bulan Türkiye sınırı boyunca yuvalanmış PKK’lı teröristlere verildi.

'İSTESE 2 SAATTE BİTER'

Yeni Şafak’a konuşan Deyrizor Meyadin eski Meclis Üyesi Kerem Fireyah, “DEAŞ Suriye genelinde sadece Hacir ve İşafa köyünde kontrolü elinde tutuyor. Bu 2 bölgede yaklaşık bin 500 DEAŞ'lı var. 2 yıldır bu durum değişmedi. Buradaki DEAŞ varlığına yönelik herhangi bir müdahale de olmadı. ABD, siyasi hesapları gereği buradaki terör varlığına göz yumuyor. Karar vermesi halinde 2 saatte DEAŞ’ın varlığını sona erdirebilir” diye konuştu.


ABD'NİN TEK KOZU DEAŞ

ABD'nin ilk günden bu yana DEAŞ’ı koz olarak kullandığını söyleyen Fireyah, “ABD’nin ülkedeki varlığını meşru kılmaya çalıştığı tek gerekçe DEAŞ. Washington bu kozu kaybetmek istemiyor. El Bukemal, Cela, Salihiyye ve Meyadin Esed'in elinde. Suvar, Ziban, Şiheyl, Ebu Hamam ve Baguz’da ise ABD-PKK unsurları var. Tam orta bölgede DEAŞ bulunuyor. ABD burada 2 yıldır ne rejimin müdahalesine izin verdi, ne de kendisi iki köyden ibaret DEAŞ varlığını bitirdi” dedi.

DEAŞ-PYD İÇ İÇE

Hacin ve İşafa'daki DEAŞ’lıların rahatça PYD bölgelerine girip çıktıklarını belirten Kerem Fireyah, şunları söyledi: “DEAŞ 2 yıldır tüm ihtiyaçlarını PYD bölgesinden temin ediyor. Hacin’de bulunan terör örgütü elebaşları, 50 kilometre mesafedeki El Ömer Petrol bölgesinde devlet lojmanlarında kalan ABD’lilerle görüşüyor. DEAŞ bahanesiyle yapılan bombardımanlarda siviller vuruluyor. Bu saldırılar sivillerin bölgeyi terketmesi için düzenleniyor.”

  • Sınırımıza silah yığdı
  • Rakka sonrası DEAŞ tiyatrosu daha doğu bölgelerde devam etti. Deyrizor’da El Ömer ve Konika gibi dev petrol sahaları başta olmak üzere doğalgaz ve petrol alanları DEAŞ tarafından PKK’ya bırakıldı. Semalka hattı ve havadan Suriye’ye sokulan silahlar, Türkiye sınırındaki PKK’lılara veriliyor. Aynel Arab, Cerablus sınırı, Kamışlı, Dırbesiye, Tel Abyat gibi sıfır noktalara binlerce silah yığıldı. Bir kısmı ise Çelebiyye, Ayn İsa, Ebu Galgal, Harab Işık ve Şedadi gibi biraz daha iç bölgelere gönderildi
#ABd
#DEAŞ
#Terör
6 yıl önce