|

Afrin’e huzur operasyonu

Mehmetçik ve ÖSO, Afrin’de asayişi bozan, yağma ve provokasyonlara karışan grupları operasyonla şehirden çıkarttı. ÖSO komutanlarından Ebu Adnan Marenaz, Esed ve PKK’nın grubu provokasyonlar için kullandığını söyledi.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 01:27 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Operasyon, çetenin sivilleri canlı kalkan olarak kullanması nedeniyle çok yavaş ilerledi.
Operasyon, çetenin sivilleri canlı kalkan olarak kullanması nedeniyle çok yavaş ilerledi.

Afrin’deki huzur operasyonuyla, provokatör grup şehirden çıkartıldı. TSK destekli ÖSO operasyonuyla oyunun bozulduğunu söyleyen Ebu Adnan Marenaz, “Halkı önümüzdeki aylarda Türkiye aleyhine sokağa dökmeye çalışıyorlardı. Bu plana büyük darbe vuruldu” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) desteğiyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin Afrin’de önceki gün şafak vakti başlattığı operasyonla, güven ve huzur ortamını zedeleyen Abu Havle çetesine büyük darbe vuruldu. Yağma ve provokatif faaliyetler içerisindeki kişiler, Afrin merkez, Şeran, Mahmudiye ve Villat bölgelerinde Türk istihbaratı ve ÖSO’cular tarafından tek tek tespit edildi.

Halka zulmeden, hırsızlık, gasp ve çete faaliyetleri yürüten Şuheda Şarkiye grubunun liderliğini yapan ‘Abu Havle’ kod adlı Abdurrahman El Hüseyin ile yardımcıları Ebu Malik ve Ebu Cendel’le birlikte 300 militan Afrin ve çevre yerleşim birimlerinden çıkartıldı. TSK-ÖSO operasyonunda provokatör gruptan 25 kişi öldü, 45’i ise yaralandı. Grubun bir kısmının ise İdlib bölgesine kaçtığı bildirildi.

GİZLİ SERVİSLER YÖNLENDİRİYOR

ÖSO komutanlarından Ebu Adnan Marenaz, Afrin’de huzuru hedef alan kişilerin harici istihbarat örgütleri tarafından yönlendirildiğini söyledi. Marenaz, başta Şüheda Şarkıya grubu olmak üzere Deyrizor ve Haseke bölgelerinden sızdırılan kişilerin PKK işbirlikçisi ve Suud destekli Ahmet Carba tarafından yönlendirildiğini kaydetti.

Afrin halkının Türkiye aleyhine kışkırtılmaya çalışıldığını anlatan ÖSO komutanı, “Ev, işyeri ve zeytinlikler başta olmak üzere birçok yeri yağmalıyorlardı. Sivil bölgelere mayın ekerek insanları muhaliflerin öldürdüğü yalanını yayıyor, ayrıca birçok faili meçhul olay ve fidye amaçlı insan kaçırma faaliyeti de aynı kişiler tarafından aylardır devam ettiriliyordu” dedi. Son operasyonun oyunu bozduğunu söyleyen Marenaz, “Önümüzdeki aylarda halkın Türkiye aleyhine sokaklara dökülmesini sağlamaya çalışıyorlardı. Bu plana büyük darbe vuruldu” diye konuştu.

#Ebu Adnan Marenaz
#Esed
#PKK
5 yıl önce