|

ABD’nin sefil yüzü

ABD’de yüzde 35’i çocuklu aile olmak üzere yarım milyondan fazla evsiz kar ve buz fırtınalarının etkili olduğu sokaklarda yaşama savaşı veriyor. New York ve New Jersey en fazla evsizin bulunduğu şehirler arasında sıralanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/02/2018 Pazar
Güncelleme: 01:51 - 18/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Dünyanın en büyük ekonomisi ABD’de yarım milyonun üzerinde evsiz
Dünyanın en büyük ekonomisi ABD’de yarım milyonun üzerinde evsiz

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD’de yarım milyonun üzerinde evsiz ağır kış şartları altında sokaklarda yaşıyor. Ülkedeki 550 bin evsizin 355 bini (yüzde 64,5) yalnız başına hayatla mücadele eden bireylerden, 195 bini (yüzde 35,5) çocuklu ailelerden oluşuyor. ABD’de geçen sene evsiz olan kişilerin 374 bini barınaklarda veya günübirlik kentsel konutlarda kalırken, 176 bini kamusal alanlarda yaşadı.

NEW YORK’TA SEFALET

Evsizlerin çoğu New York şehri ile yakınındaki New Jersey metropolitan bölgesinde yaşıyor. Şehrin en işlek yerlerinden biri olan Grand Central tren ve metro istasyonundaki evsizler, içeriden esen ılık havayla ısınmaya çalışıyor. Ülkede bu yıl başında etkili olan soğuk hava dalgası ve kar fırtınaları hava sıcaklığında rekor düşük seviyelerin görülmesine neden olmuştu.


Kartondan barınaklar

New York’un en işlek istasyonlarından olan Port Authority otobüs terminalinde yerlere uyku tulumu ve battaniye seren evsizler dondurucu soğuktan korunmaya çalışıyor. Ancak, istasyonlar ve vagonlarda uyumaya çalışan evsizler sık sık New York polisi tarafından uyarılırken bu alanlarının dışına çıkarılıyor. Soğuk kış gecelerinde evsizler çoğunlukla sokaklarda kartonlardan barınak yaparak yaşam mücadelesi veriyor.

#ABD
#Evsizler
6 yıl önce