|

7 yıl sonra bayram coşkusu

TSK tarafından PKK’dan temizlenen Afrin’de yaşayanlar 7 yıl sonra ilk kez huzurlu bir bayram geçiriyor. Afrin Mahalli Meclisi Üyesi Muhammet Rüşdi, “Terörden uzak kurban bayramı coşkusu yaşıyoruz” dedi.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 21/08/2018 Salı
Güncelleme: 02:23 - 21/08/2018 Salı
Yeni Şafak
TSK’nın bölgeye gelmesiyle halk huzur ve güven ortamında yaşıyor
TSK’nın bölgeye gelmesiyle halk huzur ve güven ortamında yaşıyor

TSK ve ÖSO işbirliğiyle terörden arındırılan Afrin, Cerablus ve Azez bölgelerinde 2 buçuk milyon sivil Mehmetçiğin sayesinde bayram sevinci yaşıyor. Cerablus Mahalli Meclisi Üyesi Ahmet Mahli, bölgede insanların korku ve terörden uzak bir bayram süreci yaşadığını belirtirken Afrin Mahalli Meclisi Üyesi Muhammet Rüşdi ise terörün yedi yıl hüküm sürdüğü Afrin'de bu yıl ilk kez insanlar huzur ve emniyet içerisinde kurban ibadetlerini ifa ediyorlar" dedi.

KORKU OLMADAN KURBANIMIZI KESECEĞİZ

PKK döneminde tüm dini ibadetlerde olduğu gibi kurban kesme konusunda da baskı yapıldığını belirten Afrin Mahalli Meclisi Üyesi Muhammed Rüşdi, bu yıl kurbanlık satışı serbestti ve hiç bir korku duymadan Afrin halkı kurbanlarını kesecek" diye konuştu. Geçtiğimiz yıllarda Afrin'de kurban kesen bazı insanların kurbanlarının zorla elinden alındığını belirten Rüşdi, kurban kesen insanlarla alay eden terör örgütü mensuplarının tüm kurban derilerine de el koyduğunu söyledi. Terör örgütü PKK namaz kılan, kurban kesen tüm insanları DEAŞ'lı ilan ederek aşağılıyor ve baskı uyguluyordu, diyen Afrin Mahalli Meclisi Üyesi Rüşdi, bu baskı ve tacizlerden dolayı 7 yıl boyunca Afrin'den hiç kimsenin Hac farizasını yerine getiremediğini anlattı. Rüşdi şunları söyledi: “Türkiye öncülüğünde yapılan operasyon sonucu PKK bölgeden sürüldü ve insanlar yeniden camilere gitmeye, çocuklarını Kur'an kurslarına göndermeye başladı. Örgüt işgalinin bitmesi ile ilk kez 300 Afrinli kardeşimiz hacca gitti.


TÜRK KARDEŞLERİMİZE MİNNETTARIZ

PKK halka sürekli komünizm propagandası yapıyordu. Kutsal gün ve gecelerde kimse herhangi bir kutlama yada için bir araya gelemiyordu. Bu yıl ilk defa hem bayram öncesi hem de bayram günlerini coşku ve ibadet şuuru ile yaşıyoruz. Camilerimizde tekbirler, selalar yeniden okunmaya başlandı. On binler bayram sabahı çocuklarını alarak camilere akın etti. Tüm bu güzellikler Türk askerinin himayesinde gerçekleşiyor ve biz Türk kardeşlerimize minnettarız. Askerler bayram namazı sonrası görev yaptıkları bölgelerde yaşayan büyük, küçük sivillerle bayram sevincini paylaşıyor. Allah bu halka yeniden PKK ve Şebbiha zulmünü yaşatmasın.”

  • İdlib’de belirsizlik endişesi
  • Mehmetçik öncülüğünde özgürleştirilen Fırat Kalkanı ve Afrin bölgelerinde terör ve şiddetten uzak bir bayram sevinci yaşanırken İdlib bayrama korku ve endişe ortamında girdi. Bölge genelinde devam eden saldırı hazırlıkları, rejim ve Rusya'nın kara ve hava bombardımanlarına ek olarak var olan otorite boşluğu 3 buçuk milyon sivilin yaşadığı İdlib'te belirsizliği doğuran başlıca faktörler. İdlib genelinde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları birliği tarafından yayınlanan ortak bildiride Türkiye'nin bir an önce tüm inisiyatifi devralması çağrısı yapıldı. Sivil toplum kuruluşları bu bayramın mevcut olumsuz şartlar altında kutlanan son bayram olması temennisinde bulundular.”
#TSK
#Afrin
#Suriye
6 yıl önce