|

115 bin can kurtardık

ABD ve Rusya arasında yaşanan İdlib geriliminin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan Beyaz Baretliler’in Başkanı Raid Salih Rusya - ABD kavgasının parçası olmadıklarını söyledi. Suriye’de 7 yıl içerisinde 115 bin can kurtardıklarını belirten Salih, Beyaz Baretliler’in en büyük destekçisinin Türkiye olduğunu vurguladı.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 4/09/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 02:31 - 4/09/2018 الثلاثاء
Yeni Şafak
İdlib krizi tırmanırken hedefe konulan yardım ekibi Beyaz Baretliler kendilerini savundu.
İdlib krizi tırmanırken hedefe konulan yardım ekibi Beyaz Baretliler kendilerini savundu.

ABD ve Rusya arasında yaşanan İdlib geriliminin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan Beyaz Baretliler İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği Başkanı Raid Salih, Rusya - ABD kavgasının parçası olmadıklarını söyledi. Yeni Şafak'a özel açıklamalar yapan Salih şunları söyledi:


KATLİAMA ZEMİN HAZIRLIYORLAR

“Suriye'de 2011 yılından bu yana cami, okul, pazar yeri, hastane ve binlerce sivile ait evi bombalayan güçler, İdlib'te son ve en büyük katliama imza atmak amacı ile zemin hazırlıyorlar. Çünkü başta kimyasal saldırılar olmak üzere rejim ve işbirlikçilerinin tüm ihlalleri ile delilleri bağımsız uluslararası kurumlara ulaştıran biz olduk. Bize yönelik saldırılar sadece onların katliamlarını delillendirmemizden kaynaklanıyor.”


İNŞAA SÜREÇLERİNE DESTEK VERİYORUZ

“Tek bir gayemiz var. O da sivilleri hedef alan bombardımanlar sonrası kaç masum insana yardım edebileceğimiz. Buna ek olarak yol, park, su şebekeleri, köprüler ve yetimhanelerin inşaa süreçlerine destek veriyoruz. Suriye'de 7 yıl içerisinde 115 bin canı kurtardık.”

255 ŞEHİT VERDİK

“Şu an 3 bin 65 kişi elimizde kalan bölgelerde olay yeri müdahale ekibi olarak göreve hazır durumda. Bu gönüllülerden 227'si kadın. Biz bu savaşa 255 şehit veren bir derneğiz. Gönüllülerimizden 700'ü de yaralandı. Sınır Tanımayan Dokjtorlar, Human Rice, Afad gibi kurumlar geride kalan süreçte bize en ciddi desteği veren kuruluşlar oldu. En büyük desteği ise şüphesiz Suriye halkından gördük.”

  • Merkezlerimizi vuracaklar
  • Raid Salih şunları söyledi: “Esed güçleri Beyaz Baretliler'e ait merkezleri özel hedef olarak görüyor. Bugüne dek 70'ten fazla noktamız vuruldu. İdlib, Lazkiye, Hama ve Halep bölgelerinde merkezlerimizi vurmaya hazırlanıyorlar. Han Şeyhun ve Guta'da yapılanların enzerini İdlib'te tekrar etmek istiyorlar. Suriye meselesinde Türkiye en güçlü ülke ve bundan sonraki süreçte Türkiye'nin önemi çok daha iyi anlaşılacak. Bölgede yeni katliamlara fırsat vermeme adına Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin yürüttüğü çalışmaları takdirle izliyoruz.”

#Beyaz Baretliler
#Raid Salih
#Suriye
٪d سنوات قبل