|

Sarhoş yolcular rötar yaptırıyor

Aşırı alkollü yolcular hem uçakların rötarına neden oluyor, hem uçuş güvenliğini tehdit ediyor. Bu durumdan şikayet eden havayolu şirketleri, free shop olarak bilinen gümrüksüz satış mağazalarında yolculara sınırsız alkol satışına sınırlama getirilmesini istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 02:55 - 18/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Sarhoş yolcular rötar yaptırıyor
Sarhoş yolcular rötar yaptırıyor

Uçakta alkol içimi rötarlara neden olurken, sarhoş yolcular uçuş güvenliği için de tehdit oluşturuyor. Uluslararası seyahat eden yolcuların, free shop olarak bilinen gümrüksüz satış mağazalarından sınırsız alkol alabilmesi tepkilere yol açıyor. Yolcuların satın aldıkları alkollü içecekleri uçakta içmeleri kavgalara sebep olurken, uçuş güvenliğini de tehlikeye atıyor. Havayolu şirketleri yetkilileri, alkol satışıyla ilgili ciddi yaptırımların getirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

UÇUŞ GÜVENLİĞİ İÇİN RİSK

İrlanda merkezli Ryanair yetkilileri, havalimanlarındaki bar ve restoranlarda sınırsız alkol satışının önüne geçilmesi gerektiğini açıklayarak, İngiliz havalimanları otoritelerine, yolcuların alkol tüketimine sınırlama getirme çağrısında bulundu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, havalimanı otoritelerinin daha çok para kazanabilmek için yolculara sınırsız alkol satıp, güvenlik sorununu havayollarına bırakmalarının haksız bir uygulama olduğu dile getirildi. Açıklamada, 2012-2016 yılları arasında alkol nedeniyle uçakta olay çıkaran yolcuların sayısının da yüzde 600 arttığı kaydedildi. Özellikle tatil dönemlerinde mutlaka önleyici tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı. Ryanair, sarhoş yolcu vakalarının önüne geçebilmek için, Glasgow Prestwick ve Manchester’dan Alicante ve İbiza’ya uçacak yolcuların aldıkları içkileri uçakta içmesine izin verilmiyor.

#Uçak
#Alkol
#Rötar
7 yıl önce