|

CHP oy oranı, kaç oy aldı? CHP seçim sonucu 2018

CHP oy oranları ve tüm detayları haberimizde. Canlı seçim sonuçları, canlı sandık sonuçları ve seçimin tüm nabzı Yeni Şafak seçim sayfasında. CHP’nin ne kadar oy aldığını ve oy oranlarını şimdi Yeni Şafak’ta.

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 12:52 - 19/06/2018 Salı
Diğer
CHP 24 Haziran seçimlerinde ne kadar oy aldı?
CHP 24 Haziran seçimlerinde ne kadar oy aldı?

Seçim 2018 CHP seçim sonuçlarına göre oy oranları haberimizde. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde CHP’nin ne kadar oy aldığı merak konusu oldu. İşte seçim 2018 CHP oy oranları.

Seçim sonuçlarını Yeni Şafak ile takip edebilirsiniz


















































































Seçim 2. tura kalırsa ne zaman oy kullanılacak?

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin '28 Ağustos'ta erken seçim yapalım' çağrısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '24 Haziran 2018' açıklamasıyla yanıt verdi ve Türkiye'de seçim süreci resmen başladı.

Siyasi kulislerde birbiri ardına açıklamalar yapılırken, 24 Haziran'da yapılacak Başkanlık Seçimi'nde kazanan olması durumunda takvimin nasıl işleyeceği de merak konusu oldu.

Anayasa'ya göre birden fazla turun olduğu seçimlerde eğer ilk turda kazanan olmazsa, "seçimi izleyen ikinci pazar günü" ikinci tur seçimleri yapılır diye açıklanıyor.

Buna göre 24 Haziran'daki seçimlerin ilk turunda herhangi bir ada üstünlük sağlayamazsa, seçimlerde ikinci tur 8 Temmuz 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek.

#CHP oy oranı
#CHP seçim sonuçları
#CHP ne kadar oy aldı
6 yıl önce