|

Çankırı yatsı vakitleri: Çankırı teravih namazı saatleri 2023

Çankırı 2023 Ramazan imsakiyesi yayınlandı. 2023 Ramazan ayının ilk teravih namazı, 22 Mart Çarşamba günü kılınacak. Teravih namazı vakti, yatsı namazının farzından sonra kılınır. İslam fıkhına göre sünnet bir namazdır. Peki, Çankırı teravih namazı saat kaçta? 2023 Çankırı yatsı namazı vakti ne zaman? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı imsakiyesine göre teravih ve yatsı namazı vakti.

12:58 - 20/03/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Çankırı teravih namazı saatleri
Çankırı teravih namazı saatleri
Çankırı 2023 Ramazan ayı teravih vakitleri belli oldu. 2023 Diyanet İşleri İmsakiyesine göre Çankırı yatsı ezanı ve
haberimizde.

ÇANKIRI YATSI EZANI VE TERAVİH SAATLERİ

Çankırı teravih vakitlerinin ne zaman olduğu araştırılıyor. Çankırı yatsı ve teravih vakitleri on bir ayın sultanı Ramazan ayının giriyor olması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Diyanet tarafından hazırlanan 2023 Çankırı imsakiyesinin tamamına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

İLK TERAVİH NE ZAMAN KILINACAK?

2023 yılının ilk Teravih namazı; Ramazan ayının ilk gecesi yani 22 Mart Pazartesi'yi 23 Mart Salı'ya bağlayan gece yatsı enazıyla birlikte kılınacak.

ORUÇ TUTMAYANLAR TERAVİH NAMAZI KILABİLİR Mİ?

Teravih namazı, Ramazan ayı boyunca yatsı namazından sonra kılınan nafile bir namazdır. Ramazan gecelerini ibadetle ihya için sünnet-i müekkede olarak meşru kılınmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s) ile dört halife döneminden itibaren günümüze kadar camilerde veya evlerde cemaatle ya da ferdî olarak eda edilegelmiştir.

Teravih, orucun değil Ramazan ayının sünneti olduğu için oruç tutamayan kimselerin de teravih namazını kılmaları sünnettir.



#Çankırı
#Çankırı imsakiye
#Çankırı teravih namazı vakti
#Çankırı yatsı namazı saati
1 yıl önce