|

2024 Şubat askerlik celp yerleri ne zaman açıklanacak? MSB'den son başvuru tarihi ile celp ve sevk dönemleri açıklaması

Bedelli askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı, ocak ayında yükümlülüklerini yerine getirecek olan kişiler tarafından sorgulanıyor. Şubat 2024 sınıflandırma döneminde silahaltına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsündeki yükümlülerin askerlik hizmet tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki, 2024 Şubat askerlik celp yerleri ne zaman açıklanacak?

16:26 - 23/12/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Bedelli askerlik yerleri
Bedelli askerlik yerleri

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama sonrasında, 2024 yılı bedelli askerlik yerlerinin açıklanacağı tarih belli oldu. Peki, 2024 bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

2024 bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel askerlik eğitimini yapacakları birlikleri 2024 yılı Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacak.

2023 bedelli askerlik başvurusu için son tarih ne zaman?

1. Bedelli askerlik hizmeti kapsamında;

a. 2023 yılında müracaat edecek yükümlülerin müracaatlarını yılın son mesai günü mesai bitimine kadar (29 Aralık 2023 dahil) tamamlamaları gerekmektedir.

b. Müracaat işlemi; yükümlülerin yılın son mesai günü mesai bitimine kadar yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde bulunarak ödeme yapmalarını kapsamaktadır. Bu tarihten önce bedelli askerliğe müracaat edecek yükümlülerin yoklamalarını yaptırmaları ve “Askerliğe Elverişlidir” sağlık kararı almaları önem arz etmektedir.

c. Fiilî askerlik hizmetine başlayanlar ile müracaat tarihine kadar yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olanlardan, bedelli askerliğe müracaat edip de seçim öncesi vazgeçenler veya müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde ödemelerini yapmayanların bedelli askerliğe müracaat hakkı bulunmamaktadır.

Bedelli askerlik ücreti nereye yatırılacak?

ç. Müracaat tarihine kadar (bu tarih dâhil) yoklama kaçağı veya bakaya kaydı olmayan yükümlülerin yılın son mesai günü mesai bitimine kadar (29 Aralık 2023 tarihi dahil) ödeyecekleri bedel 122.351,04 TL’dir.

d. Müracaat tarihine kadar (bu tarih dâhil) yoklama kaçağı veya bakaya kaydı olan yükümlülerin yılın son mesai günü mesai bitimine kadar (29 Aralık 2023 tarihi dahil) 122.351,04 TL bedel tutarına ilave olarak ek bedel ödemesi gerekmektedir. Geçerli yasal mazeret süreleri hariç yoklama kaçağı veya bakaya kaldıkları toplam sürenin her bir ayı için (1 aylık ödenecek ek bedel 1.784,29 TL’dir) ödenecek tutar askerlik şubesi tarafından hesaplanmaktadır.

e. Bedel ödemeleri; Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Halkbank, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine yapılabilecektir.

2. Başvuru sayısının Millî Savunma Bakanlığınca belirlenecek sayıdan fazla olması halinde yararlanacak yükümlüler kura ile belirlenecektir.

3. 2023 yılında bedelli askerliğe başvuran ve bedel tutarını ödeyen yükümlüler 2024 yılında kura ve sınıflandırma işlemine tabi tutulacaktır.


#bedelli askerlik yerleri
#askerlik yerleri
#celp yerleri
5 ay önce