|

Asla Pes Etmemeniz Gerektiğinin Kanıtı 6 Ünlünün Hayat Hikayesi

Kimi arabasında yaşadı, kimi aile istismarına maruz kaldı, kimi de kişisel ve profesyonel olarak defalarca reddedildi. Ancak ‘asla vazgeçmediler’. İşte size vazgeçmeme konusunda ilham verecek ünlüler.

Yeni Şafak ve
11:23 - 13/03/2018 Salı
Güncelleme: 11:28 - 13/03/2018 Salı
Diğer
kfc
kfc

1. J.K. Rowling

Harry Potter ve Felsefe Taşının yazarı, daktilo ya da bilgisayar alacak parası olmadığından 90.000 kelimelik kitabını el ile çoğaltarak yayıncılara gönderdi. Londra’daki bir yayıncı kitabı basmaya karar verene kadar defalarca ret cevabı aldı.

2. Stephen King

İlk öyküsü ‘The Glass Floor’ ı yalnızca 30 dolara satmadan önce tam 60 kez reddedildi. Asla vazgeçmeyip yazmaya devam eden ve defalarca yayıncılar tarafından yetersiz bulunan King ‘Carrie’ isimli kitabı ile başarıya ulaştı ve bu kitaptan 200.000 dolar kazandı.

3. Jim Carrey

15 yaşındayken ilk kez sahneye çıktı. Ancak seyirciler tarafından gösterisi hiç beğenilmedi. 16 yaşında tüm zamanını komedi işine ayırabilmek için okulu bıraktı. Los Angeles’a taşındıktan kısa bir süre sonra sahne şovu izleyenler tarafından beğenilmeye başladı ve bir çok komedi filminde başrol oynadı.

4. Sarah Jessica Parker

Üvey babası kamyon şoförü olan ve sık sık işsiz kalan Parker eğitim masraflarını karşılayabilmek ve ailesine destek olmak için genç yaşta şarkı söyleyip dans etmeye başladı. New York’a yaptıkları bir gezi sırasında Broadway seçmelerine katılan Sarah rolü kapmayı başardı. Fenomen TV dizisi Sex and the City’de başrol oynadı.

5. Colonel (Harland) Sanders


Harland Senders daha sonra KFC olarak büyük üne kavuşacak markayı oluşturmadan önce satılan her tavuk başına 5 sent alacak şekilde bir restoran ile anlaşmıştı. Sadece dört yıl sonra KFC büyük bir üne kavuştu. 90 yaşında yaşamını yitirdiğinde ardında değeri milyonlarca dolar olan bir marka bıraktı.

6. Oprah Winfrey

14 Yaşında ancak 2 hafta yaşayan bir bebek dünyaya getirdi. Gençlik yıllarında zor zamanlar yaşayan Oprah asla vazgeçmedi ve liseyi derece ile bitirip üniversite için burs kazanmayı başardı. İlk televizyon denemesinde ekran için fazla kilolu olduğu söylenip reddedilse de yılmadı ve Amerika’nın en çok izlenen programının yaratıcısı ve sunucusu oldu.

Detaylı bilgi için tıklayın;
#tavuk
#kfc
#Harland Senders
6 yıl önce