|

15 Temmuz her yıl Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanıyor

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili araştırmalar başladı. 15 Temmuz, hain darbe girişimi olarak tarihte yerini aldı. Türk milletinin gücünü bir kez daha gösterdiği 15 Temmuz'un bu sene hangi güne denk geldiği ve tatil olup olmadığı merak konusu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatildir. Peki bu sene 15 Temmuz hangi güne denk geliyor?

15:37 - 13/07/2023 Perşembe
Güncelleme: 15:39 - 13/07/2023 Perşembe
Yeni Şafak
15 Temmuz resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor?
15 Temmuz resmi tatil mi, hangi güne denk geliyor?

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak kutlanıyor. FETÖ'nün kumpasına karşı tek yumruk olan ve canı pahasına mücadeleyi bırakmayan Türk milleti, 15 Temmuz'u takvime kazıdı. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden sivil, polis ve askerler bu günde rahmet ve minnetle anılıyor.Milyonlarca vatandaş 15 Temmuz tarihinin bu yıl hangi güne geldiğini ve resmi tatil olup olmadığını öğrenmek istiyor. İşte 15 Temmuz resmi tatil mi? 15 Temmuz hangi güne denk geliyor?

15 Temmuz resmi tatil mi?

2016 yılından bu yana kutlanmaya başlanan Demokrasi ve Milli Birlik günü olan 15 Temmuz resmi tatil takviminde yer alıyor.

15 Temmuz 2023 hangi güne denk geliyor?

15 Temmuz 2023 yılında Cumartesi gününe denk geliyor.

30 Ağustos hangi gün?

Zafer Bayramı: 30 Ağustos Çarşamba

29 Ekim hangi güne denk geliyor?

Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Pazar

15 Temmuz Destanı

15 Temmuz 2016 günü darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye, milleti ve devletiyle omuz omuza verdiği direniş ve mücadeleyle tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir. Türk demokrasisini hedef alan bu hain girişim, Türk halkının demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için gösterdiği destansı direnişle geri püskürtülmüştür. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa dökülen Türk milletinin gösterdiği cesaret ve kararlılıkla elde edilen bu zafer, dünyada örneği olmayan bir ruh halini ve demokrasi bilincini ortaya koymaktadır. Zaferle sonuçlanan bu anlamlı direnişi ve mücadele ruhunu toplumsal hafızada her daim diri tutmak amacıyla “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” her yıl özenle hazırlanan çeşitli etkinliklerle anılmaktadır. Bu kapsamda sadece 2020 yılında yurt içinde bakanlıklar, kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları tarafından 2 binin üzerinde, yurt dışında ise 700’ün üzerinde faaliyet düzenlenmiştir.

İletişim Başkanlığı, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programlarının yurt içi ve yurt dışı koordinasyonunu yürütmektedir. Milletin destanına ilişkin farkındalık oluşturmak ve toplumsal hafızayı diri tutmak amacıyla stratejik iletişim faaliyetleri yürüten İletişim Başkanlığı; her yıl panellerden çeşitli dillerde hazırlanan kitaplara, dijital gösterim merkezlerinden konserler ile kısa film ve senaryo yarışmalarına, tematik videolardan mapping ve drone gösterilerine kadar çok geniş bir yelpazede faaliyetler yürütmektedir.


#15 temmuz
#resmi tatil
#2023 resmi tatil tarihleri
10 ay önce