Pasifik Enstitüsü tarafından Los Angeles'ın güneyindeki Orange County Güney Park'ta 52 dönümlük arazi üzerinde bu yıl ikincisi düzenlenen Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali'nde, Anadolu yemekleri tanıtıldı. Festivale katılan Los Angeles Times'ın eski yazarlarından, dünyaca ünlü yemek uzmanı Charles Perry da Türk yemeklerinin bir değerlendirmesini yaptı. Perry, yemeklerin tarihini her zaman çok merak ettiğini, bu konuda Anadolu kadar "büyüleyici" başka bir yer bulunmadığını kaydederek, Anadolu için "Birçok farklılığı içinde barından, zengin bölge" ifadesini kullandı.
Perry, son 12 yıldır her yıl Türkiye'ye gittiğini ve Türk yemeklerini tattığını söyledi. Özellikle kuzu etini çok sevdiğini anlatan Perry, "Türk kuzu eti dünyada yediğim en iyi kuzu eti. Kuzu eti mükemmel, onun gibisi yok" dedi. Perry, Türkiye'de hamur işi tatlıları da beğendiğini, özellikle baklavaya "bayıldığını" kaydederek, "Sadece baklava yemek için iki kez Gaziantep'e gittim" diye konuştu. Festivalde de daha çok yöresel yemeklere ağırlık verilmesini tavsiye eden Perry, "Festivale Karadeniz mutfağı da eklenmeli. Amerikalıların mısır ekmeği ve hamsiye yoğun ilgi göstereceğinden ve gözdesi olacağından eminim. Bence ABD'liler hamsiye bayılacak" şeklinde konuştu. Perry, yemek isimlerinin kökenlerine ilişkin, "cacığın Ermeni, lahmacunun Arap kültüründen geldiğini, baklavanın kökeninin karmaşık olmasına rağmen yapılış tarzının Türk usulü olduğunu" ifade etti.